Dimitri van Zeebroeck
di 16 okt 18 20.15 - 21.25

Verboden gebied. Vrouw in niemandsland

Erwin Mortier / Johan Simons / Elsie de Brauw
di 16 okt 18
20.15 - 21.25
  • di 16 okt 18
    20.15 - 21.25
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Een vrouw meldt zich als oorlogsvrijwilligster aan en komt vlak achter de slagvelden van de Grote Oorlog terecht. Dag in dag uit moet ze gewonde soldaten van de loopgraven naar de hospitalen in het achterland vervoeren. De onttakeling van alle menselijkheid door de oorlog ervaart ze tot in haar lijf, tot in haar woorden.

Geïnspireerd door de oorlogsgeschriften van enkele, vaak anonieme oorlogsvrijwilligers, schreef Erwin Mortier een meerstemmige monoloog over de ontreddering die de oorlog met zich meebrengt, over ouders die hun kinderen offeren aan de oorlog in ruil voor wat sociaal prestige, over mannen en vrouwen die als helden vertrekken en terugkeren als levende doden.

“’Verboden gebied’ geeft het woord aan een vrouw, als spreekbuis van alle vrouwen in de Eerste Wereldoorlog. Dat die vrouw vertolkt wordt door Elsie de Brauw, dat zij perfect gecomponeerde woorden spreekt van Erwin Mortier én dat vrouw en woorden sober maar treffend geregisseerd werden door Johan Simons maakt dit tot een heerlijke voorstelling.” (***** Focus Knack)

recensie Focus Knack

recensie Volkskrant

recensie Hanta

credits

tekst: Erwin Mortier
regie: Johan Simons
spel: Elsie de Brauw
dramaturgie: Koen Tachelet
video en foto: Lennart Laberenz

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie