do 18
oktober
  • do 18 okt
    20:15
    de Warande - Kuub

Bandoneon grootmeester op het ECM-label

Dino Saluzzi is een sleutelfiguur uit de hedendaagse Latijns- Amerikaanse muziek met een staat van dienst van meer dan 60 jaar!

 

Deze Argentijnse componist en bandoneonspeler verweeft moeiteloos traditionele Argentijnse volksmuziek en tango met jazz en klassiek. Complex qua invloeden, maar steeds toegankelijk van songstructuur. We kunnen zijn muziek nog het best omschrijven als hedendaagse Latijns-Amerikaanse kamermuziek. De band waarmee hij naar de Warande komt bestaat onder andere uit zijn broer Félix Saluzzi op tenorsax en klarinet, zijn zoon José Maria Saluzzi op diverse gitaren en neef Matias Saluzzi op bas. Een echt familiegebeuren dus!

 

Dino Saluzzi brengt voornamelijk muziek uit zijn laatste twee albums. Op het album 'El Valle de la Infancia' uit 2014 horen we muziek geïnspireerd op de Argentijnse landschappen zoals Dino zich deze herinnerde van uit zijn kindertijd. Een uitgelezen kans om deze levende Argentijnse legende op ons podium te zien!

 

Credits

bandoneon: Dino Saluzzi
gitaar: José Maria Saluzzi

sax,clarinet: Félix "Cuchara" Saluzzi

bas, contrabas: Matias Saluzzi
drums, percussie: U.T. Gandhi

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten