za 20 okt 18
20.15
  • za 20 okt 18
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand
    Geweest

Naast Tinariwen behoort ook Bombino tot de bekendste en beste exponenten van de Toearegwoestijnrock. Bombino is het pseudoniem van de jonge Toearegmuzikant Omara Moctar. Bombino (een verbastering van het Italiaanse ‘bambino’ of ‘jongetje’) groeide op in Agadez, een stadje op de karavaanroute in centraal Niger. Zoals de meeste Toearegs, kwam ook Bombino in Algerije en Libië terecht en het was daar dat hij zijn eerste elektrische gitaar in handen kreeg. In Niger was dit instrument lang verboden omdat het werd gezien als te reactionair. Bombino citeert graag Jimi Hendrix, Mark Knopfler en natuurlijk Tinariwen als zijn grootste invloeden.

 

Zijn carrière kwam in een serieuze stroomversnelling terecht nadat hij in 2009 filmmaker Ron Wyman ontmoette. Die was zodanig onder de indruk van Bombino dat hij hem prompt een hoofdrol aanbood in zijn documentaire 'Agadez, The Music And The Rebellion' en hem hielp zijn debuutalbum te produceren.

 

In de Warande komt Bombino zijn nieuwe album 'Deran' voorstellen, waarmee hij terugkeert naar zijn wortels in de Sahara. Bombino wordt op handen gedragen door de Amerikaanse rockwereld, zo produceten Dan Auerbach (The Black Keys) en Dave Longstreth (The Dirty Projectors) albums van hem. Een grote artiest dus!

 

het beste uit Afrika
Dit seizoen staan er heel wat Afrikaanse muzikanten op het warandepodium. Je kan deze concerten als reeks bestellen aan een voordelige prijs.
meer info

 

credits

foto: Vittorio Catti

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie