Requiem pour L.

les ballets C de la B/ Alain Platel & Fabrizio Cassol
vr 26 okt 18
20.15
  • vr 26 okt 18
    20.15 - 21.55
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg
    Geweest

Regisseur en choreograaf Alain Platel en componist Fabrizio Cassol brengen een hedendaagse interpretatie van Mozarts Requiem. Het resultaat is een beklijvende mix van livemuziek met dans. Veertien Afrikaanse en Europese muzikanten reconstrueren Mozarts Requiem door het te laten versmelten met jazz, opera en populaire Afrikaanse muziek. Alain Platel zoekt daarbij naar een fysieke en visuele vertaling van associaties en beelden die een requiem oproepen, van dodenmis tot afscheidsrituelen.

 


Sidi Larbi Cherkaoui cureert

In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info
 

 

Sidi Larbi Cherkaoui over deze voorstelling: "Deze voorstelling is als een stomp in de maag. In de doodsstrijd van L. herkende ik die van mijn eigen vader, maar ook van de vriend van mijn moeder en mijn oma. Het is een zeer confronterende, maar ook louterende ervaring, zoals steeds bij Platel."

 

Artist in Residence Niels Van Heertum: "Hiermee heb ik al door heel Europa getoerd."

 

gratis inleiding

Geert Hendrix (directeur Stedelijke Academie Muziek Woord en Dans van Lier / docent Conservatorium Antwerpen en dirigent) praat over hoop en dood in de muziekbeleving.
Welkom van 19.15 tot 20 uur in de Tuinzaal.

in samenwerking met CCV Bisdom
 

Magische dodenmis
**** De Morgen

Een bevreemdend warme treurzang. Met dank aan veertien uitbundig zingende en dansende muzikanten.” (**** Focus Knack)

Cassol en Platel laten het publiek sprakeloos achter met deze nieuwe rouwceremonie. Subliem.” (Le Soir)

De muzikale cross-over werkt uitstekend en het beeld van de stervende vrouw zal voor altijd op ons netvlies gebrand staan. Dit requiem is de mooiste dodenmis die ze zich kon wensen.” (*** De Standaard)

Chris Van der Burght
Chris Van der Burght
Chris Van der Burght
Chris Van der Burght
Chris Van der Burght
Chris Van der Burght

Credits

muziek: Fabrizio Cassol naar het Requiem van Mozart

regie: Alain Platel

dirigent: Rodriguez Vangama

van en met: Rodriguez Vangama, Boule Mpanya, Fredy Massamba, Russell Tshiebua, Nobulumko Mngxekeza, Owen Metsileng, Stephen Diaz/Rodrigo Ferreira, Joao Barradas, Kojack Kossakamvwe, Niels Van Heertum, Bouton Kalanda, Erick Ngoya, Silva Makengo en Michel Seba dramaturgie: Hildegard De Vuyst

foto: Chris Van der Burght

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie