YöY / Entre Sombras (première)

Full Time Company / Fabian Thomé (FR)
do 15 nov 18
20.15
  • do 15 nov 18
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Fabian Thomé is een Franse danser en choreograaf. Hij studeerde Spaanse dans en flamenco aan het Real Conservatorio Profesional de Danza in Madrid. Nadien danste hij bij de belangrijkste meesters in de Spaanse dans en flamenco zoals Joaquín Cortés, Rafael Amargo en Lola Greco. Geleidelijk aan ontwikkelde hij zich ook als choreograaf. Zijn eigen voorstellingen zijn een eigenzinnige combinatie van Spaanse dans, flamenco en hedendaagse dans. 

Fabian Thomé schittert ook als danser in ‘Fractus V’ van Sidi Larbi Cherkaoui. Het was dan ook geen verrassing dat Larbi hem in het kader van zijn curatorschap vroeg om eigen werk te presenteren in de Warande. Op één avond brengt Fabian Thomé in de Kuub twee korte voorstellingen waar hij zelf ook in danst. ‘Entre Sombras’ is een solo waarmee hij de eerste prijs voor Best Interpretation op het International Contest Burgos/New York won. ‘YöY’ is een nieuwe voorstelling die in de Warande in wereldpremière gaat.

YöY

De mens is het contact met zichzelf en de natuur verloren. Fabian Thomé gaat in ‘YöY’ op zoek naar wat ons terug dichter bij de natuur en onszelf kan brengen. Thomé danst deze voorstelling samen met twee Spaanse dansers. De Koreaanse muzikant Woojae Park, die eerder meewerkte aan ‘Tezuka’ van Sidi Larbi Cherkaoui, zorgt voor de muziek van YöY’.

Entre Sombras

‘Entre Sombras’ betekent ‘Tussen de schaduwen’ in het Spaans. Iedereen is op zoek naar licht, maar we worden vaak geconfronteerd met de schaduwkant van het leven. Deze schaduwkant kan zo intens worden dat het ons fysiek en mentaal belemmert in ons dagelijks leven. We kunnen niet anders dan onze innerlijke strijd aan te gaan en op zoek te gaan naar het licht. Fabian Thomé doet dat door te dansen.
 


Sidi Larbi Cherkaoui cureert


In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling kopen in de voordelige reeks van Sidi Larbi Cherkaoui. Deze voorstelling werd gemaakt in de Warande en je kan ze dan ook kopen als onderdeel van de reeks 'Made in de Warande' aan een supervoordelige prijs.
meer info

Sidi Larbi Cherkaoui over de voorstelling: "Thomé komt uit de flamencowereld, maar is ook bezig met hedendaagse dans. De manier waarop hij uit die twee invloeden een nieuwe wereld creëert, doet me denken aan Akram Khan. Zijn fysiek engagement is totaal. Elke voorstelling sterft hij een beetje op de scène en dat is onwaarschijnlijk om te zien (lacht).

credits

YöY

choreografie: Fabian Thomé
concept: Fabian Thomé en Ignacio Urrutia
dans: Fabian Thomé, Carlos Fernandez en Pau Aran
video en fotografie: Ignacio Urrutia
muziek: Woojae Park

Entre Sombras

choreografie en concept: Fabian Thomé
regie-assistent: Carlos Fernandez Fuentes
video en fotografie: Ignacio Urrutia
kostuumontwerp: Germán Cabrera
lichtregie: Pepe Bau
geluidregie: Luis Miguel Cobo

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie