Chicuelo & Mezquida (SP)

vr 16 nov 18
20.15
  • vr 16 nov 18
    20.15
    de Warande, Kuub, Turnhout
    de Warande - Kuub, vrije zit
    Geweest

Een dialoog tussen twee muzikanten waar de hartslag van de mediterrane flamencojazz in doorklinkt

Wanneer een toppianist de krachten bundelt met een van de grote virtuozen van de flamencogitaar, dan krijg je een duo waar de energie en de creativiteit van afspatten. Voeg daar een percussionist aan toe en je krijgt nog meer vuurwerk.

 

De samenwerking tussen pianist Mezquida, gitarist Juan Gómez ‘Chicuelo’ en percussionist Paco de Mode is uitgemond in ‘Conexion’. Het meeslepende album is geïnspireerd door hun gemeenschappelijke passie voor mediterraanse muziek, maar ook rumba of een ingetogen ballad vinden er hun weg.

 

‘Chicuelo’ ofwel ‘klein jongetje’ is een koosnaam die bij iedereen in de flamencowereld belletjes doet rinkelen. Naast solowerk werkte hij jarenlang samen met zangers Miguel Poveda en Duquende en toerden ze in heel Europa, Japan en de VS.

 

Marco Mezquida behoort tot de meest briljante en beloftevolle jazzpianisten uit Spanje. In zijn pianospel horen we invloeden uit de klassieke muziek, de hedendaagse muziek, de jazz en de pop. Als dertigjarige muzikant heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Zo is hij op veertig cd's te horen, waarvan tien onder zijn leiding met zijn eigen bands of als soloartiest.

 

Neve Festival


Op 16, 17 en 18 november ontdek je de derde editie van het Neve Festival in de Warande.
Curator Jef Neve wil het publiek verwennen én verrassen. Het veelzijdig programma vermeldt zowel jazztoppers als flamenco, electropop en een bijzonder klassiek concert dat Jef Neve zelf dirigeert. Je kan alle concerten van het Neve Festival kopen in een voordelige reeks. Je kan ook een ticket kopen voor de concerten van zaterdag.
meer info

 

"Ik ben een enorme liefhebber van flamencojazz!" (Jef Neve)

 

 

 

meer info

 

bekijk de reportage van 100% cultuur

De grenzen tussen flamenco en jazz zijn niet helemaal onontgonnen terrein, maar er zijn nog schitterende schatten te vinden. Muzikanten benaderen elkaar met een grote nieuwsgierigheid voor elkaars werk zodat uit deze ontmoeting iets volstrekt nieuw en unieks voortkomt.
Jazz Thing

Credits

gitaar: Chicuelo

piano: Marco Mezquida

percussie: Paco de Mode

 

i.s.m. de Singer, partner van de Warande

 

 

foto: Carlos Moreno

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie