Johan Dhanens
wo 21 nov 18 - do 22 nov 18

Para

David van Reybrouck, Raven Ruëll en Bruno Vanden Broecke / KVS
wo 21 nov 18
-
do 22 nov 18
 • wo 21 nov 18
  20.15 - 21.45
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg
 • do 22 nov 18
  20.15 - 21.45
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg

Bruno Vanden Broecke kruipt in deze nieuwe monoloog in de huid van een militair. Na hun internationaal bejubelde theaterhit ‘Missie’ gaan auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen aan de slag.

David Van Reybrouck duikt daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis, de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. Van Reybrouck doorploegde tijdens zijn schrijfproces archieven en publicaties en interviewde paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten.

Als verteller ‘pur sang’ weet Vanden Broecke als geen ander een jong publiek te boeien en mee te nemen in het verhaal. ‘Para’ is aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van ‘internationale vredesoperaties'. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

Bruno Vanden Broecke won de Louis d'Or, de belangrijkste Nederlandse prijs voor acteurs met deze voorstelling.

Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling via onze Warande Informatief. We interiewden auteur David Van Reybrouck.
 

De keuze van Michael De Cock

Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is volgend seizoen de centrale theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mag de vernieuwde Schouwburg inluiden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.

meer info

 

Bruno Vanden Broecke doet je begrip opbrengen voor het moreel verval van zijn para.

Michael De Cock

Toptheater dat als een splinterkogel ontploft in je geweten. Bruno Vanden Broecke herinnert ons er nog maar eens aan waarom hij een van de grootste acteurs van zijn generatie is.” (**** Focus Knack)

Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie.” (**** De Standaard)

Evelyne Coussens over 'Para' op Klara

interview De Standaard

recensie Focus Knack

artikel De Tijd

recensie De Volkskrant

recensie Dagblad van het Noorden

credits

met: Bruno Vanden Broecke

regie: Raven Ruëll

tekst: David Van Reybrouck

scenografie: Leo De Nijs

foto: Johan Dhanens

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie