do 29 nov 18 - vr 30 nov 18

Cold Blood

Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael & Collectif Kiss & Cry
do 29 nov 18
-
vr 30 nov 18
 • do 29 nov 18
  20.15 - 21.30
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg
 • vr 30 nov 18
  20.15 - 21.30
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg

‘Cold Blood’ is een reis door ruimte en tijd, een virtuoze ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan én aan de magie van het theater. Net als ‘Kiss & Cry’ is deze voorstelling een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten.  

In 2012 kreeg ‘Kiss & Cry’ van Michèle Anne De Mey en Jaco Van Dormael in onze Schouwburg een oorverdovende staande ovatie. De voorstelling werd nadien een enorm internationaal succes, met ruim 300 vertoningen in meer dan 20 landen en voor meer dan 180.000 bezoekers. In 2015 maakte het kunstenaarskoppel als afsluiter voor Mons Culturele Hoofdstad van Europa met dezelfde ploeg de opvolger ‘Cold Blood’. Pers en publiek reageerden uitzinnig. We waren zelf bij de première en maakten zelden zo'n lang en luid applaus mee. We moesten wachten tot de nieuwe Schouwburg klaar was om deze wonderlijke voorstelling ook in de Warande te kunnen presenteren.

‘Cold Blood’ is een meeslepend avontuur op de grens tussen dans en film. Vingers dartelen door wonderlijke miniatuurdecors op muziek van Ravel, Schubert, David Bowie, Janis Joplin… Camera’s zweven en dansen mee. Alles wordt geprojecteerd op een groot scherm waardoor je getuige bent van een wondermooie film die live gemaakt wordt.

Choreografe Michèle Anne De Mey begon haar carrière samen met Anne Teresa De Keersmaeker en kende ook internationaal succes met haar eigen dansvoorstellingen. Jaco Van Dormael is de veel gelauwerde regisseur van films als ‘Toto le héros’, ‘Le huitième jour’ en recent nog ‘Le tout nouveau testament’.


Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling en lees onze Warande Informatief.


 

De keuze van Michael De Cock

Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is dit seizoen de centrale
theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mocht de vernieuwde Schouwburg inluiden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks. 
meer info
 

Na ‘Kiss & Cry’ alweer een parel. Wondermooi om (in) te zien.

**** FocusKnack

"Van Dormael en De Mey verbluffen met het multimediale Cold Blood. De topper van het theaterseizoen." (*****De Morgen)

recensie Focus Knack

recensie De Morgen

reportage VRT

recensie The Globe and Mail

credits

regie: Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey

een collectieve creatie van: Grégory Grosjean, Thomas Gunzig, Julien Lambert, Sylvie Olivé, Nicolas Olivier and the participation of Thomas Beni, Gladys Brookfield-Hampson, Boris Cekevda, Gabriella Iacono, Aurélie Leporcq, Bruno Olivier, Stefano Serra

tekst: Thomas Gunzig

screenplay: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey

choreografie: Michèle Anne De Mey en Grégory Grosjean

cinematografie: Jaco Van Dormael en Julien Lambert

dans: Michèle Anne De Mey, Grégory Grosjean and Gabriella Iacono 

cameraman: Julien Lambert assisted by Aurélie Leporcqset designer: Sylvie Olivé met assistentie van François Roux, Juliette Fassin, Théodore Brisset, Brigitte Baudet, Daniella Zorrozua
opbouw set: Jean-François Pierlot (Fire, metal), Walter Gonzales (Triline)
kostuums: Béa Pendesini en Sarah Duvert
licht design: Nicolas Olivier assisted by Bruno Olivier
sound design & live mixing: Boris Cekevda
performer en set manipulaties: Michèle Anne De Mey, Grégory Grosjean, Gabriella Iacono, Ivan Fox, Bruno Olivier, Stefano Serra, Jaco Van Dormael, Julien Lambert, Aurélie Leporcq

vertelstem: Valentijn Dhaenens

technisch directeur: Thomas Dobruszkès
productie: Hélène Dubois/Astragales asbl
 

foto: Julien Lambert

met de steun van Fédération Wallonie Bruxelles – Service de Danse and Wallonie Bruxelles International
 

LEES HIER DE VOLLEDIGE CREDITS


      

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie