BeraadGeslagen + MDC III

do 13 dec 18
20.15
  • do 13 dec 18
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand

line-up

20.15 tot 20.50 uur: MDC III
21.10 tot 22.30 uur: BeraadGeslagen
 

Jonge spannende percussieve jazz in 360° opstelling!

BeraadGeslagen

Wat gebeurt er als je twee uiterst getalenteerde jonge goden van de Belgische jazz bijeenbrengt? Welja, goed geraden: BeraadGeslagen!
 

De combinatie van Lander Gyselinck (Stuff., LABtrio, Kris Defoort trio) en Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt, Members of Marvelas) geeft geknetter en gevonk. De energie die uitgaat van de onnavolgbare drummer en de hectische keyboardspeler zet ongetwijfeld de Warande op stelten.
 

Het duo speelt standaard in een opstelling van 360°. Iedereen in de zaal kan dus voluit opgaan in de groovy, funky en absurdistische jazz en poptunes. Ottervanger waagt zich geregeld aan een flard tekst, die wonderbaarlijk goed bij de ongeremde muziek past. Ooit was BeraadGeslagen bewust een afgeschermd hobbyproject. Nu smijt het tweetal zich vol overgave op de inner circle van het publiek. Wie zijn muziek graag puur en rauw heeft, met een experimenteel rafelrandje, is tijdens dit concert op de juiste plek.

Beraadgeslagen kreeg vier sterren van HUMO voor hun liveperformance op Pukkelpop.


radio interview Klara

interview De Standaard

interview Metro

herbesluister interview in Zender op StuBru

MDC III

MDC III is een boeiend project van Mattias De Craene (de saxofonist van Nordmann) waarin hij het verleidelijk spel tussen drums en saxofoon centraal stelt. Mattias nodigde twee drummers uit, Simon Segers ( o.a. De beren Gieren) en Lennert Jacobs ( o.a. Hong Kong Dong), beide werkzaam in de wereld van de jazz, pop, improvisatie en experimentele muziek. Inspiratie voor MDC III komt van het album ‘Interstellar Space’ van John Coltrane (sax) en Rashied Ali (drums).

BeraadGeslagen – 'Duizeldorp' (★★★★½): Knotsgekke trip zonder drugs

Dansende Beren

credits

i.s.m. de Singer, partner van de Warande

een concert in de Autumn Falls-reeks.
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie