In Flanders Fields

Werner Van Mechelen en Stefaan Degand
vr 14
december

Eerbetoon aan de vele slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog in muziek en poëzie

In 2018 is het precies 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Dat dergelijke oorlogsgruwel ook kunstenaars een eeuw geleden niet onberoerd liet en inspireerde staat buiten kijf. Als rode draad doorheen dit pakkend concert weerklinkt aandoenlijke muziek die geschreven werd tijdens of met de oorlog als inspiratiebron. De componisten waren zelf allen actief tijdens de oorlog, of schreven een werk rechtstreeks beïnvloed door dit thema.

 

De pennenvruchten van Debussy, Hindemith, Ives, Barber en een creatie van de Belgische toondichter Luc Van Hove -speciaal gecomponeerd voor dit ensemble- zullen je honderd jaar terug in de tijd voeren naar de Vlaamse velden. Nauw daarmee vervlochten wordt een selectie poëzie en getuigenissen van soldaten en krijgsgevangenen gebracht door Stefaan Degand.

 

Degand en internationaal vermaard bariton Werner Van Mechelen worden hierin bijgestaan door het jonge, beloftevolle Strijkkwartet Desguin en pianist Florestan Bataillie. Onder het motto ‘Nooit Meer Oorlog’ wil men de harten van de luisteraars veroveren en deze historische gebeurtenis herdenken.

Werner Van Mechelen en Stefaan Degand
Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten