Ode aan Boudewijn de Groot’s ‘Nacht en Ontij’

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble
za 15 dec 18
20.15
  • za 15 dec 18
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg
    Geweest

In 2018 wordt Boudewijn de Groots album ‘Nacht en Ontij’ - opgenomen in ’68 en begin ’69 uitgebracht - een halve eeuw oud. ‘Nacht en Ontij’ is de Groots vierde plaat die nog steeds als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre wordt beschouwd.

Het experimentele karakter en de eigenzinnige teksten gecombineerd met de avantgarde opnametechnieken van de onvolprezen electronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur. Jaren later is ‘Nacht en Ontij’ uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft.

 

MAURO PAWLOWSKI & BRAAKNOOT ENSEMBLE

Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn de Groot gaf alvast zijn goedkeuring. "Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros!" Google Translate: "We zijn blij om nieuwe mensen onder ons te hebben!"

credits

gitaar, zang: Mauro Pawlowski

zang: Annelies Van Dinter / Lore Dejonckheere

gitaar: Elko Blijweert

drums: Jeroen Stevens

gitaar: Pascal Deweze

toetsen: Fulco Ottervanger / Joris Caluwaerts

electronica: Dijf Sanders / Roman Hiele

viool: Wietse Beels

viool: Christophe Beels

altviool: Marc Pijpops

cello: Frans Grapperhaus

visuals: Jaak De Digitale

coproducent: Motel Mozaïque
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie