Michiel Hendryckx
di 15 jan 19 20.15

Vanish Beach

Hof van Eede
di 15 jan 19
20.15
  • di 15 jan 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub

Venice Beach, California, 1942. Met opgestroopte broekspijpen, in stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel. Vier Grote Duitse Cultuurdragers, ontsnapt aan de naziterreur van hun thuisland.  

Hun gesprek over vrijheid en waardigheid stokt even, terwijl een Mickey Mouse-ballon over het strand vliegt. De vier Europeanen zoeken troost in traditie, naar grond onder hun voeten, een bodem waar geen bloed aan kleeft. Kunnen ze slechts thuiskomen in hun gedeelde heimwee naar een verloren verleden, of vinden ze vrijheid in de ontworteling?

Hof van Eede toont dat politiek theater ook synoniem kan zijn voor speels, fris, grappig toneel dat de fictie onstuimig omarmt om de realiteit te kunnen begrijpen.

Focus Knack

De intellectuele bravoure en muzikale kennis van Wannes Gyselinck heeft het literaire en filosofische theater van de zusjes Ans en Louise Van den Eede een stevige politieke upgrade gegeven. Zijn waanzinnig interessante onderwerpkeuze, gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt Vanish Beach een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen."

(**** De Standaard)


recensie De Morgen


recensie Focus Knack


recensie Theaterkrant.nl
 

credits

concept: Wannes Gyselinck

tekst en creatie: Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede

spel: Marjan De Schutter, Filip Jordens, Greg Timmermans en Ans Van den Eede

compositie en livemuziek: Hendrik Lasure (SCHNTZL)

inside eye: Louise Van den Eede

eindcoaching: Willem de Wolf

foto: Michiel Hendryckx

 

Vanish Beach — Hof van eede (trailer) from Robbrecht Desmet on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie