HIATUS

Theater Bremen / Helder Seabra/Unusual Symptoms (DU/PT)
do 17
januari
  • do 17 jan
    20:15
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg

Als onze wereld dramatisch verandert, ervaren we vaak chaos. Alles wordt onzeker en een strijd, vaak met een radicale intensiteit. Maar chaos kan tegelijk een instrument zijn om te manipuleren en macht uit te oefenen. 

Welke krachten spelen als alles rondom ons verandert? Wat zijn de mentale en fysieke gevolgen van onrust? En kan chaos ook een nieuw begin inluiden?

 

Als danser was Helder Seabra een sleutelfiguur in de creaties van Wim Vandekeybus en Sidi Larbi Cherkaoui. Sinds enkele jaren krijgt hij ook meer en meer erkenning als choreograaf. Theater Bremen en het Duitse dansgezelschap Unusual Symptoms vragen Seabra nu om voor de eerste keer buiten België een dansvoorstelling te choreograferen. Naast de fantastische dansers van Theater Bremen en Unusual Symptoms neemt hij uit België acteur Michai Geyzen en muzikant Stijn Vanmarsenille mee. Geyzen was in 2015-2016 nog Artist in Residence in de Warande en maakt voorstellingen bij Laika en de Mannschaft. Muzikale duivel-doet-al Vanmarsenille zorgde in de vorige voorstellingen van Seabra voor de soundscapes en neemt je ongetwijfeld mee op een muzikale trip richting de afgrond van het verval.

 

Sidi Larbi Cherkaoui cureert

In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.

 

Helders aanpak is zeer fysiek en theatraal op hetzelfde moment. Hij gaat voor het eerst aan de slag met het ensemble van het Duitse Theater Bremen. De repetities zijn nog maar net begonnen, maar Helder kennende, wordt het resultaat alvast spannend en
onvoorspelbaar.


meer info

Credits

 

van en met: Gabrio Gabrielli, Michai Geyzen, Nóra Horváth, Alexandra Llorens, Ulrike Reinbott, Andor Rusu, Young-Won Song, Diego de la Rosa

 

choreografie: Helder Seabra

stage design: Matthieu Götz

kostuums: Alexandra Morales

lichtontwerp: Tim Schulten

muziek: Stijn Vanmarsenille

dramaturgie: Gregor Runge

artistieke samenwerking: Andy Zondag

 

 

 

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten