Het Bezoek

de Roovers en Muziektheater Transparant
wo 23
januari

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. 

Onderdeel van:
secundair avond

De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden. Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje één miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

 

Friedrich Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistische systeem. ‘Het Bezoek’ is een bijtende farce, feestelijk aangeboden door de vier Roovers, Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues.


"De Roovers gaan moeiteloos van humor naar drama in 'Het bezoek'" (****, Het Nieuwsblad)

 

recensie Het Nieuwsblad


recensie De Standaard

 

recensie de Tijd

recensie Cutting Edge

 

inleiding
Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

Kan je met geld alles kopen? De Roovers voeren een vijfitg jaar oude satire op. Een voltreffer op de Zomer van Antwerpen. ****
De Standaard

Credits

tekst: Friedrich Dürrenmatt

van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Bert Haelvoet, Warre Borgmans, Michael Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues (Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo en Ewout Lehoucq)

dramaturgie: Bram De Sutter

scenografie: Stef Stessel

foto: Stef Stessel

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten