Ladilikan

Trio Da Kali & Well Quartet (Mali/FR)
za 26
januari
  • za 26 jan
    20:15
    de Warande - Kuub
    geannuleerd

In 2017 verscheen het album ‘Ladilikan’ van Trio da Kali met het Kronos Quartet. Het werd meteen één van onze lievelingsalbums. De muziek is een kruisbestuiving van Malinese griotmuziek en westerse klassieke muziek.  

Op papier lijkt zo’n samenwerking geforceerd, maar hier vinden de twee stijlen elkaar op een wonderlijke, gelijkwaardige en natuurlijke manier. Indrukwekkend!

 

Het Amerikaanse strijkkwartet Kronos Quartet heeft een lange traditie van samenwerkingen met componisten, popsterren en nietwesterse artiesten. Trio Da Kali is een groep fantastische muzikanten uit de Mandecultuur van Zuid-Mali. Allen zijn afkomstig uit een lange lijn van belangrijke muziekfamilies. Muzikant zijn wordt binnen deze families van generatie op generatie overgedragen. Het trio bestaat uit zang, bas-ngoni en balafoon en geeft een hedendaagse twist aan traditioneel en veronachtzaamd repertoire.

 

Het geheime wapen van de groep is de indrukwekkende stem van Hawa Kasse Mady Diabaté. Haar stem lijkt op die van een gospeldiva: warm en krachtig.

 

Door de drukke agenda van het Kronos Quartet wordt het gezamenlijke repertoire echter jammer genoeg weinig uitgevoerd. Zeker na al die juichende kritieken wereldwijd. Vandaar dat besloten is dit repertoire uit te voeren met het Franse Well Quartet.

 

het beste uit Afrika


Dit seizoen staan er heel wat Afrikaanse muzikanten op het warandepodium. Je kan deze concerten als reeks bestellen aan een voordelige prijs.


meer info
 

Credits

foto: Youri Lenquette

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten