Stef Depover
di 29 jan 19 20.15 - 21.30

Kuzikiliza

Skinfama, KVS & ARSENAAL/LAZARUS
di 29 jan 19
20.15 - 21.30
  • di 29 jan 19
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Kuub

‘Kuzikiliza’ (Swahili voor ‘zich laten horen’) is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen.  

Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga was de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960 - een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

Circuit X

Onder het label ‘Circuit X’ selecteert een deskundige jury, samengesteld door Het Theaterfestival, een nieuwe generatie veelbelovend podiumtalent. Via ‘Circuit X’ kan je nieuw werk leren kennen van hoge kwaliteit. Je kan vanaf juli alle Circuit X-voorstellingen in de Kempense cultuurcentra tickets bestellen via deze site.
meer info

De keuze van Michael De Cock

Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is in seizoen 18-19 de centrale theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mag de vernieuwde Schouwburg inluiden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.

Een cross-overvoorstelling over Lumumba voorbij het revanchisme.

meer info

Een voorstelling als een mokerslag. Pitcho Womba Konga fileert het koloniale verleden van België. Tegelijkertijd weet hij de brug te slaan naar hedendaags racisme en wit privilege. Dat doet hij zonder opgestoken vingertje in een boeiend spel tussen beeld, taal en muziek… een niet te missen voorstelling. ****

De Morgen

credits

concept, creatie en spel: Pitcho Womba Konga

cocreatie en spel: Karim Kalonji en Joost Maaskant

regie: Mike van Alfen

scenografie en licht: Stef Depover

foto: Stef Depover

trailer KUZIKILIZA from KVS on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie