plays Howard Shore

STUFF.
do 31 jan 19
20.15
  • do 31 jan 19
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Kuub
    Geweest

Met de hulp van een ingenieuze video-opstelling brengt STUFF. een eerbetoon aan de filmregisseur David Cronenberg en de filmmuziek van Howard Shore.

STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal -Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen)- behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is een onvoorspelbare fusie van gemuteerde hiphop, jazz, funk en elektronica. Sinds hun jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een ijzersterke livereputatie op, met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret Festival en Pukkelpop. De recente worp 'Old Dreams, New Planets' bevestigde dat de groep ook op plaat onovertroffen is.

 

Nu gaat de band aan de slag met de films van David Cronenberg en de filmmuziek van Howard Shore. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema's van cultklassiekers als ‘Scanners’, ‘Videodrome’ en ‘eXistenZ’ door de mangel, in een ingenieuze video-opstelling en montage van de hand van Frederik Jassogne en Bart Moens.

 

Shores soundtracks variëren van orkestraal werk tot atmosferische synth over Ornette Coleman freejazz en Marokkaanse Gnawa. Hij componeerde ook de muziek voor onder meer ‘Se7en’, ‘Lord Of The Rings’ en ‘The Departed’. Dit concert is een lust voor het oor en het oog!

credits

in coproductie met Vooruit en Film Fest Gent

foto: Michiel Devijver

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie