Peter Hundert
di 19 feb 19 20.15 - 22.30

Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras/Rosas
di 19 feb 19
20.15 - 22.30
  • di 19 feb 19
    20.15 - 22.30
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg

Johann Sebastian Bachs ‘Cellosuites’ worden beschouwd als een mijlpaal in de Westerse muziekgeschiedenis. Hun ingenieuze architectuur, hun dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven ons vandaag aanspreken. 

Anne Teresa De Keersmaekers affiniteit met Bach bleek al uit verschillende eerdere voorstellingen. Ze blijft een choreografische schriftuur nastreven die de essentie van Bachs muziektaal vat. In dit stuk worden de zes suites, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, bewerkt, bevraagd en gedanst in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf.

Deze fascinerende symbiose van muziek en dans onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

Warande Informatief

Het is niet de eerste keer dat Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas) aan de slag gaat met Bach. Maar wel met diens cellosuites en met de wereldvermaarde Canadese cellist JeanGuihen Queyras. ‘Mitten wir im Leben sind/ Bach6Cellosuiten’ laat met elkaar rijmen: vijf dansers – onder wie de choreografe zelf – een cellist en zes partituren.
 

Kom meer te weten over de voorstelling en lees onze Warande Informatief met een interview met Anne Terese De Keersmakers.

Sidi Larbi Cherkaoui cureert

In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info
 

Sidi Larbi Cherkaoui: "De Keersmaeker staat in deze voorstelling zelf op scène, naast vier andere dansers. Na alles wat ze al heeft verwezenlijkt, vind ik het bijzonder inspirerend dat ze zich niet louter toelegt op het choreograferen, maar ook nog steeds zelf meedanst. Zelf vind ik dat nog steeds de beste manier om je dansers te begrijpen.”

De cellosuites van Bach gespeeld door de wereldvermaarde cellist Jean-Guihen Queyras en gedanst door Rosas het klonk als een match made in heaven. En dat was het ook.

***** De Standaard

Anne Teresa De Keersmaeker verbluft met cellosuites van Bach… De samenwerking tussen choreografe en cellist Queyras zorgt voor vuurwerk. Prachtig.” (***** De Morgen)

recensie De Morgen

recensie De Standaard

recensie Het Nieuwsblad

interview door Wannes Gyselinck

essay door Jan Vandenhouwe

credits

choreografie: Anne Teresa De Keersmaeker
cello: Jean-Guihen Queyras
gecreëerd met en gedanst door: Anne Teresa De Keersmaeker, Marie Goudot, Michaël Pomero, Julien Monty
en Boštjan Antončič
muziek: Johann Sebastian Bach - 6 Cello Suites, BWV 1007 to 1012

foto: Anne Van Aerschot

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie