Lankum (Ierland)

za 23 feb 19
20.15
  • za 23 feb 19
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    Kuub
    Geweest

Nieuwe folksensatie uit Ierland

Het uit Dublin afkomstige kwartet Lankum moet je gehoord hebben. De band, voorheen met de naam Lynched, combineert traditionele instrumenten (doedelzak, concertina, fiddle, gitaar…) met vocale meerstemmigheid.

 

Lankums muzikaal universum gaat van folk met flarden punk, tot dance tunes met een stevige scheut Ierse humor tot a cappella ballads. De groep beroept zich op eeuwenoude tradities, maar laten die anno 2018 tegelijk archaïsch en hedendaags klinken. Hun reputatie gaat duidelijk in stijgende lijn: zo waren ze te gast bij ‘Later… with Jools Holland’, hun tweede album ‘Between the Earth and Sky’ kreeg een contract bij het alternatieve rocklabel Rough Trade en voor de BBC Folk Awards 2018 haalden ze zowaar drie nominaties binnen: Best Group, Best Album en Best Original Track.

Naast **** in Mojo, 8/10 in Uncut, lazen we maar liefst vijf sterren in De Standaard: “een jong kwartet dat beschouwd wordt als de beste Ierse band in dertig jaar (…) Het zijn rauwe, doordringende stemmen die recht naar de ziel gaan. Zijn de middelen oud, dan is het gebruik ervan eigentijdser: de naakte drones en authentieke kleuren gaan overtuigd in tegen al wat flashy en oppervlakkig is. Aangrijpend sterk.”

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie