Scènes uit een huwelijk

Internationaal Theater Amsterdam (NL)
vr 1 mrt 19
-
za 2 mrt 19
Data & tickets
 • vr 1 mrt 19
  19.00 - 22.40
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg, vrije zit
  Geweest
 • za 2 mrt 19
  19.00 - 22.40
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg, vrije zit
  Geweest

Toneelgroep Amsterdam heet vanaf nu Internationaal Theater Amsterdam. Nederlands grootste gezelschap herneemt in de Warande exclusief voor Vlaanderen de theaterklassieker ‘Scènes uit een huwelijk’ van Ingmar Bergman, in een regie van Ivo van Hove.

Sinds 2005 verovert deze succesvoorstelling waar ook ter wereld de harten van het publiek én van de internationale pers. De gerenommeerde Britse krant The Guardian riep de voorstelling in 2013 nog uit tot één van de tien beste van het jaar.

 

In ‘Scènes uit een huwelijk’ lijken Johan en Marianne het perfecte koppel. Ze zijn getrouwd, hebben kinderen en hun carrières zijn succesvol. Als Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet, is hun huwelijk voorbij. In zes scènes volgen we hun helletocht, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht. Johan en Marianne lijken het perfecte koppel, maar scène na scène wordt dit mooie beeld ontmanteld.

 

‘Scènes uit een huwelijk’ is een bijzondere theaterervaring. Het toneel van de Schouwburg wordt verbouwd tot een huis met drie kamers en het publiek verplaatst zich per scène over het toneel. Drie acteurskoppels spelen het echtpaar Johan en Marianne, op drie verschillende momenten in hun huwelijk.

 

Warande Informatief

Kom meer te weten over de voorstelling en lees onze Warande Informatief.

 

intens toneelspel
de Volkskrant

“Ivo van Hove excelleert met Bergmaniaans huwelijksdrama” (Vrij Nederland)”

”Bergman meesterlijk bewerkt” (Le nouvel observateur)

credits

van: Ingmar Bergman
regie: Ivo van Hove
met: Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet, Benjamin de Wit en Maartje van de Wetering
vertaling: Karst Woudstra
scenografie, lichtontwerp, kostuums,foto: Jan Versweyveld

De productie kwam tot stand met medewerking van Auteursbureau ALMO bvba in opdracht van Josef Weinberger Ltd, Londen en de Ingmar Bergman Foundation.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie