vr 8
maart
  • vr 8 mrt
    20:15
    de Warande - Kuub

Een strijkkwintet met wereldklasse

Volosi creëert een magische en toegankelijke mix van klassieke en traditionele Poolse volksmuziek, stevig onderbouwd met melodie, melancholie en het kruidige aroma van Oost-Europa.

 

De hypnotiserende sound, gebracht door virtuosen uit de Karpatische traditie, evolueert naar een compleet nieuw type van wereldmuziek: snaarinstrumenten met een rocksound, jazzy improvisaties en hedendaagse sensualiteit.

 

Hun muziek kan worden omschreven als een explosie van muzikale energie. Een traditioneel trio ontmoet een klassieke violist en cellist voor een grensoverschrijdende trip waarbij ze muziek maken die je nog nooit hebt gehoord. Dit strijkkwintet is momenteel één van de meest vooraanstaande ensembles in de Poolse scene met een internationale reputatie. Sinds hun debuut in 2010 heeft de band verschillende awards ontvangen, waaronder de Svetozar Stracina Grand Prix van de European Broadcasting.

Credits

viool: Krzystof Andrzej Lason
cello: Stanislaw Adam Lason
viool: Jan Jozef Kaczmarzyk
contrabas: Robert Stanislaw Waszut
viool: Zbigniew Michalek

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten