True Copy

Berlin
do 14
maart
  • do 14 mrt
    20:15
    de Warande - Kuub
Onderdeel van:
secundair avond

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze botsen er op meer dan zestienhonderd werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Het merendeel daarvan blijkt uit het penseel van Jansen te komen. Gedurende meer dan twintig jaar wist hij de kunstwereld op te lichten. Hij deed dit zo overtuigend dat Picasso en Appel nietsvermoedend echtheidscertificaten uitschreven bij werk dat hij had geschilderd. Vandaag zouden er verspreid over een paar musea wereldwijd nog steeds vier werken hangen, waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk van hem komen.

 

Het documentair theater van Berlin wordt zowel bij ons als op de internationale podia erg gesmaakt. Voor ‘True Copy’ duiken de makers diep in het leven van meestervervalser Geert Jan Jansen, die zichzelf speelt in deze voorstelling. Ze leggen de vinger op enkele pijnpunten binnen de kunstwereld, maar vertellen eveneens het universele verhaal van een man die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

 

Credits

concept: Bart Baele en Yves Degryse
met: Geert Jan Jansen video: Geert De Vleesschauwer
foto: Geert Jan Jansen
coproducent: Brighton Festival [UK].

De voorstelling wordt gemaakt met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel en het Podiumfonds.

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten