Dries Segers

Mono no aware

Linus + Økland/Van Heertum/Zach
vr 22 mrt 19
20.30
  • vr 22 mrt 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Dit kwintet ontstond gedurende een carte blanche van Ruben Machtelinckx op Brosella in 2016, toen nog aangevuld met gitarist Jakob Bro. Het kwintet ging deze zomer in première op Jazz Middelheim, en bracht ondertussen hun eerste album ‘Mono No Aware’ uit op Aspen Edities.

 

Linus is het project van gitarist Ruben Machtelinckx en saxophonist Thomas Jillings. Hun debuutalbum ‘Onland’ (2014) introduceerde de intieme klank van Machtelinckx’ akoestische baritongitaar en Jillings’ tenorsaxofoon en altklarinet. Sindsdien heeft het duo vaak samen met gastmuzikanten gewerkt.

 

Begin 2016 bracht Linus het internationaal veelgeprezen ‘Felt Like Old Folk’ uit. Hierop werden ze bijgestaan door de Noorse ‘Hardanger fiddle’-meester en ‘ECM Recording Artist’ Nils Økland en Niels Van Heertum op euphonium. Op hun vierde plaat en tijdens dit concert, wordt het duo een kwintet met een tweede Noor, percussionist Ingar Zach (bekend van spannende ensembles als Huntsville en Dans Les Arbres). Dit zorgt voor weer een extra dimensie in de muziek.

 

Artist in Residence
Niels Van Heertum is een jaar lang Artist in Residence van de Warande. De euphoniumspeler wendt zijn jazzachtergrond aan voor uiteenlopende projecten, van eigen improvisatiemuziek tot samenwerkingen met Chantal Acda en Alain Platel. Je kan dit concert ook kopen in een voordelige reeks.
meer info
 

Niels Van Heertum: “Tijdens dit concert stelt Linus zijn vierde plaat voor."

credits

foto: Dries Segers
i.s.m. de Singer, partner van de Warande

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie