Clara Hermans

België ondertiteld / La Belgique sous-titrée (1-3 SO)

BRONKS
ma 25 mrt 19
13.45
  • ma 25 mrt 19
    13.45
    de Warande, Turnhout
    Kuub, vrije zit
    Geweest

Een verrassende nieuwe kijk op onze Belgische identiteit. Want wat is dat nu eigenlijk: Belg zijn?

Wonen we in België of in ‘Absurdistan’? In een land vol tegenstellingen trokken de frisse theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang rond. Ze ontmoetten een honderdtal boeiende Belgen in alle uithoeken en gingen op zoek naar de raakpunten en de schoonheid in al die schijnbare contrasten.

Het resultaat is een verrassend theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt. Vijf acteurs transformeren onophoudelijk : van een oude Oostendse visser die niet kan wennen aan het vasteland tot een Olympisch kampioene uit Luik. Van de 13-jarige Yasmina die graag Beyoncé wil worden tot een minister van Buitenlandse Zaken met een aanhoudende hoest.

Zowel Jacobs als Delrue zijn graag geziene gasten in de Warande. Zo was Julie Delrue o.a. te zien in ‘Chasse Patate’ van Studio Orka en Greet Jacobs in ‘Bonte Nacht’ van Tuning People en Beeldsmederij de Maan. Met ‘België ondertiteld / La Belgique sous-titrée’ slaan ze de handen in elkaar voor een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn, maar waar niemand onberoerd buiten gaat.

In deze voorstelling wordt eenvoudig Frans, Nederlands en Engels gesproken. De talen worden boventiteld in het Nederlands.

 

> Lees het interview met Greet Jacobs en Julie Delrue.

 

Prijzen

prijs secundair/hoger: 7 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro

duur: nog niet bekend
educatie: nog niet bekend

credits

concept en regie: Greet Jacobs, Julie Delrue
spel: Jean-Baptiste Szézot, Greet Jacobs, Julie Delrue, Atta Nasser, Rachid Laachir en Arber Aliaj (stage)
coaching: Peter Monsaert
lichtontwerp: Geert van Oorlé
kostuum: Valerie Le Roy
beeld: Jan De Brabander
coproduction: Perpodium

met de steun van de tax shelter van de Belgische Federale Overheid

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie