De broers Geboers

Compagnie Cecilia
di 26 mrt 19
20.15
  • di 26 mrt 19
    20.15 - 22.25
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg
    uitverkocht
Onderdeel van:
secundair avond

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal onverwacht opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

 

Bijna twintig jaar na de eerste opvoering blijft ‘De broers Geboers’ razend actueel. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk en hartverwarmend. Hoog tijd dus voor een herneming van deze vintage Arne Sierens met kleppers als Sebastien Dewaele, Marijke Pinoy, Tom Ternest, Wouter Bruneel en Wim Willaert.

 

ter info: er wordt tijdens de voorstelling gerookt op de scène

 

“Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt.” (De Tijd)
scène De broers Geboers van Compagnie Cecilia
scène De broers Geboers van Compagnie Cecilia

Credits

tekst en regie: Arne Sierens
spel: Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest en Wim Willaert
scenografie: Guido Vrolix
fotografie: Kurt Van der Elst
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie