di 23 apr 19 20.15 - 22.25

De broers Geboers

Compagnie Cecilia
di 23 apr 19
20.15 - 22.25
  • di 23 apr 19
    20.15 - 22.25
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg (zittend)

nieuwe datum: dinsdag 23 april om 20.15 uur

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal onverwacht opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Bijna twintig jaar na de eerste opvoering blijft ‘De broers Geboers’ razend actueel. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk en hartverwarmend. Hoog tijd dus voor een herneming van deze vintage Arne Sierens met kleppers als Sebastien Dewaele, Marijke Pinoy, Tom Ternest, Wouter Bruneel en Wim Willaert.

Goed om te weten: Er wordt tijdens de voorstelling gerookt op de scène.

Warande Informatief

‘Een schande!’ Dat bittere oordeel galmde luid door de zaal na de première van De broers Geboers zo’n twintig jaar geleden. Waarover die misnoegde stem het had? Misschien over het feit dat een van de broers uit de titel, bajesklant Marnix Geboers, voortdurend betrokken raakt bij smerige zakendeals en zich wil aansluiten bij het Vlaams Blok (‘Turken buiten! Eigen volk eerst! Grote kuis! En heel de santeboetiek’). Of misschien over het feit dat de tweede broer, Ivan, zich als vrouw verkleedt en in nachtclubs danst. Of over het feit dat de moeder van het gezin aanhoudt met een marginale Rus. Of ...


Kom meer te weten over de voorstelling en lees onze Warande Informatief.
 

“Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt.” (De Tijd)

credits

tekst en regie: Arne Sierens
spel: Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest en Wim Willaert
scenografie: Guido Vrolix
fotografie: Kurt Van der Elst
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie