Guillem Moreno

Aziza Brahim (Westelijke Sahara)

vr 29 mrt 19
20.15
  • vr 29 mrt 19
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub
    Geweest

de koningin van de woestijnblues

Maak kennis met deze bevlogen zangeres en noodzakelijke stem uit de Westelijke Sahara. Aziza Brahim werd geboren in een vluchtelingenkamp op de grens tussen Algerije en de Westelijke Sahara. Momenteel woont ze, na een omzwerving via Cuba in Barcelona. Ze is niet alleen een geweldige muzikante, maar tevens een activiste en woordvoerster van de Saharawi bevolking. Doorheen haar muziek hoor je de warme droge wind van de woestijn, naast invloeden uit Cuba, flamenco en blues.

 

In 2014 verscheen haar succesvolle debuutalbum ‘Soutak’ op het Glitterbeat Label van Chris Eckman, die ook het album produceerde. De plaat stond een tijd op nummer 1 van de World Music Charts Europe. Kort daarop speelde ze bij Jools Holland. In 2016 verscheen haar tweede album ‘Abbar El Hamada’. In de loop van dit jaar verwachten we een nieuw album.

 

 

Abbar el Hamada, Aziza is a commanding and compassionate musical statement about, and for, the tumultuous age in which we live.
**** Songlines

credits

foto: Guillem Moreno

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie