Bagaar

Toneelhuis, ARSENAAL/LAZARUS | Guy Cassiers
wo 3
april
  • wo 3 apr
    20:15
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg
Onderdeel van:
secundair avond

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Tot er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd… Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.

 

Regisseur Guy Cassiers bewerkt samen met theatercollectief LAZARUS ‘Coup de Torchon’, een film van Bertrand Tavernier uit 1981. Ze gaan op zoek naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. De hoofdfiguren belichamen het morele bankroet van de westerse maatschappij die verzonken raakt in corruptie, gebrek aan rechtvaardigheid en oneindig menselijk leed. Het is een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.

 

De cast met onder andere Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Charlotte Vandermeersch, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande… is alvast indrukwekkend.

 

inleiding

Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

Credits

naar: Coup de Torchon van Barnard Tavernier en Jean Aurenche
bewerking en regie: Guy Cassiers en LAZARUS
dramaturgie: Erwin Jans met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Charlotte Vandermeersch,…
scenografie: Tim Van Steenbergen

foto: Lara Gasparotto

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten