TrapTown

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
vr 5
april

'TrapTown' neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Conflicten van weleer laaien op en onverklaarbare natuurrampen domineren de verstandhoudingen tussen de volkeren. De noodzaak en schijnbare mogelijkheid van emancipatie rijzen naar het oppervlak.

 

Wim Vandekeybus’ fascinatie voor de universele natuur van eeuwenoude mythes manifesteerde zich al in Blush (2002) en Oedipus/bêt noir (2011). Voor TrapTown keert hij terug naar de eindeloze en obscure kosmos van de antieke zielen en gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Dans- en filmsequensen creëren een naadloze live ervaring. Pieter De Buysser schrijft de tekst. De soundtrack wordt gecomponeerd door Trixie Whitley en Phoenician Drive en omzwachtelt de lawine aan beelden. Voor het ontwerp van de scenografie werkt Vandekeybus samen met het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Samen vervoeren zij het publiek langsheen orakels, catharsis en euforie.

 

 

Voor Sidi Larbi Cherkaoui is Vandekeybus altijd een inspiratiebron geweest: “Wim werkt voor zijn nieuwe productie samen met niemand minder dan muzikante Trixie Whitley. Haar rock-‘n-rollgehalte past perfect bij het werk van Wim. Als 17-jarige heeft Trixie nog meegedanst in mijn stuk ‘Rien de Rien’ (2000). Toen al was ze geïnteresseerd om muziek in contact te brengen met andere disciplines, zoals theater en film. Ik ben enorm nieuwsgierig welke wereld ze samen gaan opbouwen.”

 

inleiding
Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

Sidi Larbi Cherkaoui cureert


In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

Credits

regie, choreografie en film: Wim Vandekeybus
gecreëerd met en uitgevoerd door: Ultima Vez performers
tekst: Pieter De Buysser
muziek: Trixie Whitley en Phoenician Drive
artistiek assistent en dramaturgie: Aïda Gabriëls
foto: Danny Willems

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten