TrapTown

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
vr 5
april
  • vr 5 apr
    20:15
    de Warande - Schouwburg

Topchoreograaf Wim Vandekeybus is al jaren gefascineerd door de universaliteit in antieke mythen. Zijn nieuwe creatie ‘TrapTown’ neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op. Voor deze dansmythologie gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers.

 

De voorstelling wordt toon bijgezet door een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive die het publiek vervoeren langsheen orakels, weemoed, loutering en euforie. ‘TrapTown’ belooft vintage Vandekeybus te worden. Wim Vandekeybus is al sinds zijn beginjaren een vaste waarde in de Warande. Met de heropening van de vernieuwde schouwburg mocht hij dan ook niet ontbreken in het dansprogramma.

 

Voor Sidi Larbi Cherkaoui is Vandekeybus altijd een inspiratiebron geweest: “Wim werkt voor zijn nieuwe productie samen met niemand minder dan muzikante Trixie Whitley. Haar rock-‘n-rollgehalte past perfect bij het werk van Wim. Als 17-jarige heeft Trixie nog meegedanst in mijn stuk ‘Rien de Rien’ (2000). Toen al was ze geïnteresseerd om muziek in contact te brengen met andere disciplines, zoals theater en film. Ik ben enorm nieuwsgierig welke wereld ze samen gaan opbouwen.”

 

inleiding
Om 19.30 uur kan je naar een gratis inleiding in de Tuinzaal.

 

Sidi Larbi Cherkaoui cureert


In seizoen 18-19 legt de Warande de focus op de vernieuwde Schouwburg. We vroegen Sidi Larbi Cherkaoui als curator van het dansprogramma. In zijn keuzes herken je zijn grote inspiratiebronnen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus en Alain Platel. Daarnaast toont hij ook werk van jonge choreografen zoals Fabian Thomé en Helder Seabra. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

Credits

regie, choreografie en film: Wim Vandekeybus
gecreëerd met en uitgevoerd door: Ultima Vez performers
tekst: Pieter De Buysser
muziek: Trixie Whitley en Phoenician Drive
artistiek assistent en dramaturgie: Aïda Gabriëls
foto: Danny Willems

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten