Altan (Ierland)

za 4 mei 19
20.15
  • za 4 mei 19
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg
    Geweest

Eén van de meest vooraanstaande Ierse folkgroepen.

Altan, geleid door violiste en zangeres Mairéad Ní Mhaonaigh, is één van de meest succesvolle traditionele bands uit Ierland. In 2006 werd dit al door de Ierse regering bekrachtigd door de band te eren met een eigen postzegel vanwege hun betekenis voor de Ierse traditionele cultuur. De bandleden van Altan zijn afkomstig uit Gweedore in het noordwesten van Ierland. Hier wordt nog Gaelic gesproken, wat duidelijk hoorbaar is hun muziek. In de afgelopen dertig jaar heeft de groep wereldwijd miljoenen albums verkocht en ontving daarvoor gouden en platina albums.

 

Optredens van Altan zijn hartverwarmende gebeurtenissen waarin breekbare ballads afgewisseld worden met energieke reels en jigs. Ondanks een hectisch toerschema in de afgelopen dertig jaar is de ambitie van de groep nog steeds onverminderd om de schoonheid en het plezier van Ierse traditionele muziek over te brengen aan een wereldwijd publiek, ook in Turnhout!
 

 

gratis afterparty

Na het concert nodigt Steve BaileyXL ((van Stef van den Bogerd, Kees Schoone, Michiel Kuijs, Josse van den Bogerd en Jef van den Broeck) jullie uit in Barzoen. Ze spelen daar de afterparty. Dit concert is gratis. meer info

 

Altan continues to be one of the Celtic world’s great treasures, gifted with a front line that is a sheer powerhouse.

Los Angeles Times
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie