Gitte (1-2 SO)

FroeFroe en I SOLISTI
do 9 mei 19
10.30 - 13.45
 • do 9 mei 19
  10.30 - 11.40
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest
 • do 9 mei 19
  13.45 - 14.55
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest

Een meisje wordt een vrouw tussen twee werelden in of hoe het is om nergens bij te horen.

In 1572 wordt Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Als ze na een diefstal gebrandmerkt wordt en voor de rechter moet verschijnen, stelt hij haar voor de keuze: de brandstapel of spion worden voor de protestantse Nederlanden. Ze kiest het tweede. Gitte vertrekt naar Spanje en overtuigt haar vader dat ze wel degelijk zijn dochter is. Hij herkent zijn geliefde, de moeder van Gitte, in het meisje.

 

Als Gitte de beroemde matador Don Domingo ontmoet, een vriend des huizes, wordt ze smoorverliefd. De stierenvechter is uit op haar aanzien. Er komt een trouwfeest. Maar dan loopt alles fout.

 

‘Gitte’ is een superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek ‘Galgenmeid’ van Jean- Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten. Eat your heart out Game of Thrones…


Prijzen

prijs secundair/hoger: 7 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro
 

duur: 70 minuten

educatie: lesmap beschikbaar

 

De beste scènes in ‘GITTE’ zijn pareltjes van precisie waarin de poppen moeiteloos versmelten met de geprojecteerde beelden en de livemuziek.
De Standaard

credits

tekst: Mieke Laureys, Marc Maillard, naar de bekroonde jeugdroman ‘Galgenmeid’ van Pat Van Beirs en Jean-Claude Van Rijckeghem
regie: Marc Maillard
spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters en Annelore Stubbe
muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) en Arne Leurentop (electronica)
videocreatie: Stijn Grupping
videorealisatie: Tim Oelbrandt
foto: Theater FroeFroe

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie