Mi Corazón - Tangos para órganas

Aart Bergwerff
zo 12 mei 19
16.00
  • zo 12 mei 19
    16.00
    op locatie, Turnhout
    Sint-Pieterskerk (Grote Markt, Turnhout)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: Sint-Pieterskerk, Turnhout

 

De tango is niet meteen iets dat je met het orgel associeert. Toch is de link er: de voorloper van de bandoneon, de concertina, werd door Duitse immigranten naar Argentinië meegenomen om er hun lutherse gezangen te begeleiden. 

Lange tonen, dynamiek, veel klankkleur: kenmerken die bandoneon en orgel gemeen hebben.

 

Aart Bergwerff heeft een passie voor het klassieke repertoire maar zoekt bovendien nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo maakte Aart een aantal jaar geleden al in Turnhout een onvergetelijke indruk samen met derwisjdanser Kadir Sonuk op muziek van Ten Holts Canto Ostinato. Aart Bergwerff is hoofdvakdocent orgel in Rotterdam en organist van de Grote Kerk te Breda.

 

Carlos, afkomstig uit Brazilië, en Mirella zijn man en vrouw en wonen in Den Haag. Argentijnse tango is hun specialiteit. Zo waren ze finalist in Buenos Aires, Mundial de Tango 2017 en stonden ze op de eerste plaats op het European Tango Championship 2017, UK Tango Championship 2017 én German Tango Championship 2016. Kortom; de absolute top.

credits

i.s.m. vzw Octave, partner van de Warande

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie