Jonathan Ramael

double bill: Folie à Deux & Fase

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens / Michiel Deprez en Pieter Visser
do 16 mei 19
20.15
 • do 16 mei 19
  20.15 - 22.30
  de Warande, Turnhout
  Kuub
  Geweest

Op één avond zie je twee voorstellingen van jonge makers die allebei in residentie kwamen in de Houten Zaal van de Warande. ‘Folie à Deux’ is een absurde theatervoorstelling van de jonge Turnhoutse theatermaakster Charlotte Verlinden en van Charlotte Wellens. In ‘Fase’ van Michiel Deprez en Pieter Visser zie je wat jongleren en tennisballenautomaten met elkaar te maken hebben.

 

programma

 • 20.15 tot 21.15 uur: 'Folie à Deux' - Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens
 • 21.15 tot 21.45 uur: pauze
 • 21.45 tot 22.30 uur: 'Fase' - Michiel Deprez en Pieter Visser

 
Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens

'Folie à Deux'

Wat gebeurt er als twee levens beheerst worden door een vriendschap? Wat gebeurt er als je niet met, maar ook niet zonder elkaar kan?

 

Twee jonge vrouwen hebben genoeg aan elkaars gezelschap en sluiten zich af van de buitenwereld. Ze creëren een eigen wereld vol rituelen en gewoontes. Hun handelingen en gedachtenkronkels zijn voor hen heel logisch, maar voor de buitenwereld heel absurd.

 

Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens studeerden met ‘Folie à Deux’ af aan de dramaopleiding van LUCA Drama in Leuven. Ze creëerden deze voorstelling samen met Daan van Bendegem (Theater Utrecht) en Joke Emmers (‘Beau Sejour’, ‘Call Boys’, ‘Den Elfde van Den Elfde’…).
 
 

Michiel Deprez en Pieter Visser

'Fase'
Een jongleur staat tegenover drie tennisballenautomaten. Hij probeert alle ballen die op hem afkomen te vangen. In vijftienhonderd pogingen en zonder tijd om stil te staan bij succes of mislukking, krijgt het publiek de ruimte om deze simpele situatie in zich op te nemen: kijken naar de jongleur en zijn missie, luisteren naar de elektromotoren van de machine en constateren dat de scène zich langzaam vult met fluorescerend gele tennisballen, die een landschap op zich vormen.

 

In deze samenwerking gaan Michiel Deprez en Pieter Visser op zoek naar de essentie van hun eigen specialisatie door het jongleren compleet uit elkaar te trekken. ‘Fase’ gaat over circus, over de relatie tussen mens en technologie en over het leven. In 2017 won Michiel Deprez de KBC Jong Theater Prijs tijdens Theater Aan Zee met zijn solo ‘Piste’. Met ‘Fase’ is hij voor het eerst te gast in de Warande.

 


 

Made in de Warande

De Warande heeft een speciale repetitieruimte voor theater- en dansgezelschappen, de Houten Zaal. Als een gezelschap repeteert in deze zaal en in première gaat in de Warande, krijgt de voorstelling het label 'Made in de Warande'. Je kan alle voorstellingen van Made in de Warande kopen aan een supervoordelige prijs.
meer info
 

michiel deprez en pieter visser
William van der Voort

credits

Folie à Deux
van en met: Charlotte Verlinden en Charlotte Wellens
coaching: Joke Emmers en Daan van Bendegem
foto: Jonathan Ramael

Fase
creatie en performance: Michiel Deprez en Pieter Visser
concept: Michiel Deprez
muziek: Julian Vogel
foto: William van der Voort

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie