Fantasio - Jacques Offenbach

Opera Zuid en Philharmonie Zuidnederland (NL)
do 30 mei 19
20.15
  • do 30 mei 19
    20.15
    de Warande, Schouwburg, Turnhout
    de Warande - Schouwburg

Een komische opera in drie akten en vier taferelen. De opbrengst van deze operavoorstelling gaat integraal naar lokale goede doelen.

In het kader van het Offenbach-jaar brengt Opera Zuid ‘Fantasio’, een opera waarvan de partituur bij een brand in de Opéra Comique van Parijs in 1887 in vlammen opging en pas in 2000 op historisch verantwoorde manier werd gereconstrueerd. De nieuwe versie bleek een pareltje.

 

Hoewel het werk voor de hedendaagse luisteraar dus totaal nieuw is, zullen bepaalde delen het operapubliek bekend in de oren klinken. Zo zijn er delen of thema’s te horen in zijn bekendste opera ‘Les contes d’Hoffmann’.

 

Ook in de verhaallijn draagt ‘Fantasio’ verwijzingen naar grote klassiekers. Net als Hamlet in het stuk van Shakespeare rouwt om de dood van zijn geliefde hofnar Yorick, start ook ‘Fantasio’ met een rouwende prinses Elsbeth die de dood van haar geliefde hofnar Saint Jean probeert te verwerken. ‘Fantasio’ vertelt het verhaal van een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere wending te geven. De dood van de hofnar creëert een opportuniteit die de student met beide handen grijpt.

‘Fantasio’ wordt gezongen in het Frans met Nederlandse boventitels.

 

 

iemand in de spiegel kijkt en waarbij zich een narrenmuts vormt rond de spiegel

Credits

een organisatie van Fifty-One Club Turnhout in samenwerking met de cultuurraad van Turnhout en de Warande.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie