Marco Borggreve

Bella Immagio

Capriola Di Gioia
vr 7 jun 19
20.00
  • vr 7 jun 19
    20.00
    op locatie, Vlaanderen
    Sint-Catharinakerk (Begijnhof, Herentals)

Let op! Deze voorstelling speelt niet in de Warande.

François-Joseph Fétis, in 1832 aangesteld als directeur van het Brusselse conservatorium, bouwde een enorme collectie op aan composities van toondichters uit de ganse muziekgeschiedenis. Capriola di Gioia dook in een tot nu toe onberoerd manuscript uit Fétis’ persoonlijke collectie met prachtige sopraan-continuo- cantates van onder andere Scarlatti en Bononcini. De verhalen worden verklankt door slechts één protagonist waarbij de rijke hoeveelheid aan diverse emoties worden gekleurd door de viool, theorbe en het klavecimbel.


Capriola Di Gioia focust op het barokke repertoire voor sopraan en basso continuo. Het ensemble speelt muziek, die vrijwel altijd ook theater is. Het speelplezier vormt, samen met historisch onderzoek, een hang naar avontuur en experiment en een levendig gevoel voor drama. Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten klavecinist-organist Bart Naessens en sopraan Amaryllis Dieltiens in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia. Zij brengen kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw.


Bart studeerde klavecimbel en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut, en orgel aan het Lemmensinstituut en het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, Vlaams Radiokoor, De Nederlandse Bachvereniging, en B’Rock.


Amaryllis studeerde aan het Lemmensinstituut, het conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was Amaryllis een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de twintigste eeuw.
 

organisatie: cc 't Schaliken, Herentals

 

 

 

credits

foto: Marco Borggreve

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie