za 8 dec 18 19.00 - 23.00

Martin Michael Driessen, Daisy Johnson, Tommy Wieringa en Kees van Kooten e.a.

Lange Nacht van het Korte Verhaal
za 8 dec 18
19.00 - 23.00
 • za 8 dec 18
  19.00 - 23.00
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg

Niets is spannender dan op een koude winternacht lekker warm dicht bij elkaar te kruipen om naar een reeks straffe verhalen te luisteren. Samen met Passa Porta organiseert de Warande op zaterdagavond 8 december opnieuw een Lange Nacht van het Korte Verhaal in Turnhout, op vrijdag 7 december kan je naar Kort Dag in Brussel. Auteurs uit binnen- en buitenland zakken daarvoor af naar Turnhout, zelfs helemaal uit Argentinië. Absolute blikvangers van deze derde editie zijn Martin Michael Driessen, Daisy Johnson (VK), Tommy Wieringa, Samantha Schweblin (ARG) en Kees van Kooten. Een avond die geen enkele literatuurliefhebber mag missen. 

In het eerste deel van de avond presenteren we simultaan in drie ruimtes in en om de Warande storytellers die je meenemen naar verschillende sferen en ensceneringen.


Later op de avond nestelen we ons in het pluche van de nieuwe Schouwburg waar de grote literaire verhalenmakers de revue passeren. 
 

programma

vanaf 19 uur

ontvangst met boekenstand in de Centrale Hal

 

19.30 tot 20 uur / 20.15 tot 20.45 uur

voorleessessies in Tuinzaal en leegstaande bibliotheek
presentatie: Jos Geysels, Karl van den Broeck en Johny Geerinckx
 

keuze uit sessies van

 • Elvis Peeters & Rachida Lamrabet - Leesbib (leegstaande bibliotheek)
 • Jeroen Theunissen & Peter Terrin - Tuinzaal
 • Fikry El Azzouzi & Rob Van Essen (NL) - Jeugdbib (leegstaande bibliotheek)

Elke voorleessessie duurt 30 minuten. Je kan twee verschillende sessies bijwonen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

21 tot 22.45 uur

de Warande, Schouwburg
presentatie: Ihsane Chioua Lekhli
muzikale begeleiding: ViolAcc#
live tekening tijdens de voorleessessie van Saskia De Coster en Martin Michael Driessen: Wide Vercnocke
 

auteurs

 • Tommy Wieringa (NL)
 • Samantha Schweblin (ARG)
 • Saskia De Coster (BE)
 • Martin Michael Driesen (NL)
 • Daisy Johnson (UK)
 • Kees van Kooten (NL)


Nadien signeren de auteurs in de centrale hal.

Voor de Turnhoutenaars begint de Lange Nacht van het Korte Verhaal al in de namiddag. Op verschillende plaatsen in de stad lezen auteurs voor uit hun eigen werk. Onder andere Walter van den Broeck, Leo Pleysier, Annelies Verbeke, Louis van Dievel en nog vele anderen trekken daarvoor naar de bib, het ziekenhuis, een sociale woonwijk, een woonzorgcentrum, enz. Deze activiteiten zijn gratis voor bewoners en omwonenden. De Warande geeft daardoor mee vorm aan het Europese project SILO, dat cultuur dichter bij de mensen brengt.

Op 8 december kunnen de eerste 10 UiTPAShouders voor 10 UiTpunten GRATIS naar Lange Nacht van het Korte Verhaal. Hiervoor ga je met je UiTPAS naar de ticketbalie in de Warande.

 

                

een initiatief van de Warande i.s.m. de ploeg van Overlezen en Passa Porta mee mogelijk gemaakt door SILO - Social Inclusive Literature Operation (EU)


>> Lange Nacht van het Korte Verhaal op zaterdag 8 december in de Warande in Turnhout
>> Kort Dag op vrijdag 7 december in Brussel
 

credits

Deze dag kan tot stand komen dankzij het SILO-project, gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Commissie. SILO staat voor  'Socially Inclusive Literature Operations' en wil de afstand overbruggen tussen elite en alledaagse cultuurbeleving. SILO wil Europese literatuur voor iedereen toegankelijk maken, op een participatieve manier, in het bijzonder voor mensen die niet zo snel in contact komen met literatuur of zich in een kwetsbare context bevinden.
 

meer informatie over SILO

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie