Pieter Verhaeghe

Dit is de bedoeling

Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
vr 8 feb 19
20.30
  • vr 8 feb 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
    Geweest

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Warande.
Locatie: de Hoge Rielen, Kasterlee - Theater, zittend

 

Wannes Cappelle en broeder Dieleman zijn twee singer-songwriters die elkaar vonden dankzij GrensGeluid, een initiatief van het Motel Mozaïque Festival, het Vlaamse Cultuurhuis De Brakke Grond en de AB. Met dit project willen ze muzikanten van Nederland en Vlaanderen verenigen.

Deze twee muzikanten zitten op dezelfde golflengte. Beiden zingen in hun eigen dialect. Deze dialecten groeien echter naar elkaar toe bij het zingen van de nummers.

 

Wannes Cappelle is bekend van Het Zesde Metaal. Wie er bij was in de uitverkochte Kuub vorig seizoen weet hoe goed deze band is! Wannes Cappelle schreef met ‘Ploegsteert’ een wereldnummer dat sinds twee jaar steevast op de eerste plaats eindigt van de ‘100 op 1’ van Radio 1.

 

De zangtaal van broeder Dieleman is het Zeeuws-Vlaams. Hij zingt over zijn familie, het weidse landschap dat hem omringt en de figuren die zijn omgeving bevolken.

 

De twee muzikanten brengen eigen werk, maar schreven ook samen nummers. Er wordt bovendien gewerkt aan een album! Cellist Frans Grapperhaus ondersteunt de twee heren.

 

festival WinterWarm

Van 6 tot 10 februari trekken voor de derde editie van het WinterWarm-festival opnieuw naar de bossen van de Hoge Rielen in Kasterlee. Laat je verrassen door circus, magie, theater, muziek en beeldende kunst op een schitterende locatie.

 

 


meer info

credits

foto: Charlotte van den Arend

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie