Kris Dewitte

Vuil Vel (12+)

HETGEVOLG
vr 8 feb 19
20.15
  • vr 8 feb 19
    20.15
    HETGEVOLG, Turnhout
    Grote Zaal

Rauw rock-’n-rolltheater voor jongeren dat de taboes niet uit de weg gaat

In ‘Vuil Vel’ nemen twee actrices en een muzikante geen blad voor de mond. Weg met braaf! De wereld is gruwelijk en dat moet gezegd worden. Grenzen worden afgetast, hoever kan je gaan?

Mieke Laureys, Annelore Stubbe en Martine de Kok nemen enkele oude volkssprookjes onder de loep. Ze snuffelen en graaien in oeroude versies van ‘De Schone en het Beest’, maar gooien Belle al snel overboord. In een razendsnel tempo laten ze personages van allerlei pluimage de revue passeren, wat zorgt voor hilarische taferelen.

Je krijgt een boeiende inkijk in het maakproces van een voorstelling en in het bijzonder in de intensiviteit waarin onderlinge verhoudingen ontstaan en zich ontwikkelen. Op korte tijd worden vriendschappen zeer hecht, maar kunnen ruzies des te harder kletteren. Meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen.

Toen prins Varken haar van dichtbij kon bekijken, zag hij pas echt hoe mooi en begeerlijk zijn jonge bruid was. Hij kwijlde van vreugde. Walmend en vunzig als hij was, sprong hij om haar heen. Hij ging zich te buiten aan allerlei handtastelijkheden.

‘Beest in Bed’ - ‘Koning Varken’ van Marita de Sterck
Vuil Vel
Kris Dewitte

credits

coach: Stefan Perceval

tekst, spel en muziek: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Brent Vandecraen, Martine de Kok

muziekcompositie: Martine de Kok

foto: Kris Dewitte

vrij naar de boeken ‘Vuil Vel’ en ‘Beest in Bed’ van Marita de Sterck

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie