4 Seasons (Vivaldi) recomposed by Max Richter

Jef Neve String Orchestra
zo 18
november
  • zo 18 nov
    15:00
    de Warande - Schouwburg

Bloedmooie hedendaagse bewerking van Vivaldi’s meesterwerk

Onderdeel van:
Neve Festival

‘De vier seizoenen’ (1723) van Vivaldi is vandaag de dag nog steeds het meest bekende én opgenomen klassieke muziekstuk aller tijden. De hedendaagse Britse componist en muzikant Max Richter -bekend van zijn film en minimale muziek- heeft flink gesleuteld aan dit meesterwerk. Maar liefst drie vierde van de originele partituur liet hij weg. Het resultaat is Vivaldi’s 4 Seasons recomposed by Max Richter, een vernieuwd klassiek meesterwerk met een prachtige minimal sound, maar mét behoud van de herkenbare Vivaldi-thema’s.

 

Jef Neve zal de versie van Max Richter dirigeren en Peter Bogaert, concertmeester van het Belgian National Orchestra, is solist op viool.

 

Het concert wordt voorafgegaan door Andy Dhondt en Amber Docters van Leeuwen.

 

Neve Festival


Op 16 en 17 november ontdek je de derde editie van het Neve Festival in de Warande.
Curator Jef Neve wil het publiek verwennen én verrassen. Het veelzijdig programma vermeldt zowel jazztoppers als flamenco, electropop en een bijzonder klassiek concert dat Jef Neve zelf dirigeert. Je kan alle concerten van het Neve Festival kopen in een voordelige reeks. Je kan ook een ticket kopen voor de concerten van zaterdag.
meer info

  

Voor zij die vertrouwd zijn met de originele Vier Seizoenen is het een leerrijk experiment om te ontdekken wat driehonderd jaar muziekgeschiedenis tussen Vivaldi en Richter aan de eigenheid van muziek heeft veranderd. Richters herwerking legt een veel nadrukkelijkere klemtoon op ruimte: de vioolklanken bewegen zich in een uitgestrekter landschap dat met kleurschakeringen en grijstinten is opgevuld. Ieder jaargetijde strekt zich zo wijd mogelijk uit om een totaalervaring tot bij de luisteraar te brengen.” (www.enola.be)

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten