Hilde Roelstraete

4 Seasons (Vivaldi) recomposed by Max Richter + Fantasy for violin solo, piano solo and string orchestra

Jef Neve String Orchestra + Amber Docters van Leeuwen en Andy Dhondt
zo 18 nov 18
14.00
 • zo 18 nov 18
  14.00 - 16.00
  de Warande, Turnhout
  Schouwburg
  Geweest

programma

 • 14 uur: Amber Docters van Leeuwen (cello) en Andy Dhondt (sax)
 • 15 uur: 4 Seasons (Vivaldi) recomposed by Max Richter
 • aansluitend: Fantasy for violin solo, piano solo and string Orchestra (componist: Jef Neve, violist: Peter Bogaert)

 Amber Docters van Leeuwen (cello) en Andy Dhondt (sax)

   
 

Altijd op zoek naar nieuwe manieren van expressie, werkt Amber vaak samen met muzikanten die genres oversteken, zoals de zanger Gabriel Rios, pianist Jef Neve, Blue Note artiest José James en BMG kunstenaar Jonathan Jeremiah en het multitalent, Ruben Samama. Ze geeft er de voorkeur aan om zich niet binnen één specifiek genre uit te drukken. Als kamermusicus speelt Amber vast in het Helix-trio met Birthe Blom en Joel Waterman.
website Amber Docters van Leeuwen

 

 


 

Saxofonist, pianist en dirigent Andy Dhondt legt zich toe op een bijzonder veelzijdig en ruim repertoire. Zijn passie voor nieuwe muziek en actuele kunst komen hierin nadrukkelijk tot uiting.

Kamermuziek neemt in al zijn muzikale projecten een bijzondere plaats in. Andy werkt hiervoor samen met vooraanstaande muzikanten op Belgische en internationale podia. Samen met percussionist Vincent Caers vormt hij het duo Blow. Op een originele manier geven zij gestalte aan de unieke combinatie saxofoon en percussie. Dit duo wordt regelmatig uitgebreid met beeldend kunstenaar Sigrid Tanghe in 'Blowdruk'.


Andy werkt ook nauw samen met zijn echtgenoot, componist en pianist Jef Neve: als saxofonist werkte hij ondere andere mee aan de filmmuziek voor ‘Carnotstraat 17’ en ‘Sprakeloos’ en is hij te horen op het nieuwe album Spirit Control.
website Andy Dhondt

 

programma
Georg Friedrich Telemann: Canonische sonate nr. 3
Edison Denisov: Sonate voor altsaxofoon en cello
Luigi Boccherini: Sonate voor viool en cello in een bewerking voor sopraansaxofoon en cello
Jef Neve: Drie Intermezzi voor baritonsaxofoon en cello

 

 

4 Seasons (Vivaldi) recomposed by Max Richter

‘De vier seizoenen’ (1723) van Vivaldi is vandaag de dag nog steeds het meest bekende én opgenomen klassieke muziekstuk aller tijden. De hedendaagse Britse componist en muzikant Max Richter -bekend van zijn film en minimale muziek- heeft flink gesleuteld aan dit meesterwerk. Maar liefst drie vierde van de originele partituur liet hij weg. Het resultaat is Vivaldi’s 4 Seasons recomposed by Max Richter, een vernieuwd klassiek meesterwerk met een prachtige minimal sound, maar mét behoud van de herkenbare Vivaldi-thema’s.
 

Jef Neve zal de versie van Max Richter dirigeren en Peter Bogaert, concertmeester van het Belgian National Orchestra, is solist op viool.


Voor zij die vertrouwd zijn met de originele Vier Seizoenen is het een leerrijk experiment om te ontdekken wat driehonderd jaar muziekgeschiedenis tussen Vivaldi en Richter aan de eigenheid van muziek heeft veranderd. Richters herwerking legt een veel nadrukkelijkere klemtoon op ruimte: de vioolklanken bewegen zich in een uitgestrekter landschap dat met kleurschakeringen en grijstinten is opgevuld. Ieder jaargetijde strekt zich zo wijd mogelijk uit om een totaalervaring tot bij de luisteraar te brengen.” (www.enola.be)

 


Fantasy for violin solo, piano solo and string orchestra

Na 'De vier seizoenen' kunnen we nog genieten van nieuw eigen werk van Jef Neve: 'Fantasy for violin solo, piano solo and string Orchestra'. Jef Neve speelt de pianosolo, Peter Bogaert, concertmeester van het Belgian National Orchestra, is solist op viool. 
website Peter Bogaert

  

Neve Festival

Op 16, 17 en 18 november ontdek je de derde editie van het Neve Festival in de Warande. Curator Jef Neve wil het publiek verwennen én verrassen. Het veelzijdig programma vermeldt zowel jazztoppers als flamenco, electropop en een bijzonder klassiek concert dat Jef Neve zelf dirigeert. Je kan alle concerten van het Neve Festival kopen in een voordelige reeks. Je kan ook een ticket kopen voor de concerten van zaterdag. meer info

bekijk de reportage van 100% cultuur

Neve Festival
Rob Walbers

credits

viool 1: Pieter Jansen
viool 1: Cristina Constantinescu
viool 1: Gudrun Vercampt
viool 1: Karen Speltincx
viool 2: Peter Hellemond
viool 2: Dirk Uten
viool 2: An Simoens
viool 2: Barbara Castillo
altviool: Philippe Allard
altviool: Jasmien Van Hauthem
altviool: Manon Vervaet
cello: Marlon Dek
cello: Anthony Gröger
contrabas: Thomas Fiorini
clavecimbel en dirigent: Andy Dhondt
harp: Karen Peeters
viool solo: Peter Bogaert
piano solo en dirigent: Jef Neve
 

 


 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie