Johan Dhanens

Para (5-6 SO)

David van Reybrouck, Raven Ruëll en Bruno Vanden Broecke / KVS
di 20 nov 18
13.45
  • di 20 nov 18
    13.45 - 15.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, vrije zit
    Geweest

Rasacteur Bruno Vanden Broecke speelt de beklijvende monoloog ‘Para’ voor scholen, een unieke kans om jongeren kennis te laten maken met straf theater.

Bruno Vanden Broecke kruipt in deze nieuwe monoloog in de huid van een militair. Na hun internationaal bejubelde theaterhit ‘Missie’ gaan auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen aan de slag. David Van Reybrouck duikt daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis, de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. Van Reybrouck doorploegde tijdens zijn schrijfproces archieven en publicaties en interviewde paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten.

Als verteller ‘pur sang’ weet Vanden Broecke als geen ander een jong publiek te boeien en mee te nemen in het verhaal. ‘Para’ is aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van ‘internationale vredesoperaties'. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

De keuze van Michael De Cock

Acteur, regisseur en auteur Michael De Cock is volgend seizoen de centrale theatergast in de Warande. De artistiek leider van KVS mag de vernieuwde Schouwburg inluiden met vijf voorstellingen van eigen keuze. Je kan deze voorstelling ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

Prijzen

prijs secundair/hoger: 9 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro
 

duur: 90 minuten

educatie: nog niet bekend

Bruno Vandenbroecke doet je begrip opbrengen voor het moreel verval van zijn para.
Michael De Cock

“Toptheater dat als een splinterkogel ontploft in je geweten. Bruno Vanden Broecke herinnert ons er nog maar eens aan waarom hij een van de grootste acteurs van zijn generatie is.” (**** Focus Knack)

 

“Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie.” (**** De Standaard)

credits

met: Bruno Vanden Broecke
regie: Raven Ruëll
tekst: David Van Reybrouck
scenografie: Leo De Nijs
foto: Johan Dhanens

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie