de Singer

BOAT
do 6
september
  • do 6 sep
    20:30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op! Dit concert speelt in de Singer!

 

het allerstrafste van The New Wave of Belgian Jazz

 

The Bureau of Atomic Tourism of kortweg BOAT is de internationale supergroep van drummer Teun Verbruggen. De line-up bestaat dan ook uit serieuze kleppers. De Noorse Bassist Ingebrigt Haker Flaten zette de Singer al enkele keren in vuur en vlam met The Thing. De Zweedse trompettist Mangus Broo kennen we van topconcerten met Atomic en Angles 9. De Amerikaanse saxofonist Jon Irabagon tekende ook voor een Singerhoogtepunt met het trio van drummer Barry Altschul. Ook keyboard wizard Jozef Dumoulin is een bekende in de Singer. De Franse gitarist Julien Desprez is een nieuwkomer. U zag hem misschien al aan het werk met Fire! Orchestra of met Nate Wooley’s Seven Storey Mountain.

 


De voorbije jaren bouwde BOAT een stevige live-reputatie op. We waren getuige hoe de band het hoofdpodium van het Saalfelden jazzfestival in Oostenrijk volledig platspeelde. Het Nederlandse Jazzenzo omschrijft de groep zelfs als een overrompelend gezelschap dat boven de kosmos uitstijgt. Dit doet het met een unieke mix van jazz en –rock waarbij abstractere passages en stomende grooves elkaar afwisselen. Denk aan de elektrische periode van Miles Davis, avant-rock van The Lounge Lizards of King Crimson maar ook aan de freejazz van Sun Ra en Albert Ayler. Waarom komen? BOAT is de strafste vertegenwoordiger van The New Wave of Belgian Jazz!

 


 

Credits

Contrabas, basgitaar: Ingebrigt Haker Flaten
Fender rhodes: Jozelf Dumou
Tenorsax: Jon Irabagon
Trompet: Magnus Broo
Drums: Teun Verbruggen
Gitaar: Julien Desprez
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie