de Singer

Ottla (try out)
vr 28 dec 18
20.30
  • vr 28 dec 18
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest

Let op! Dit concert speelt in de Singer.

 

nieuwe band van Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans, …)

Met z’n nieuwe band Ottla belijdt Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans, Strand) zijn liefde voor de jazz. De groep ‐ waarvan ieder lid een voet in de jazz heeft, maar evengoed actief is in andere genres ‐ heeft een prikkelende bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er één dubbelt op allerhande synths en elektronica).

 

Samen trekt deze bende op avontuur binnen een kleurrijk en gevarieerd oeuvre: composities van excentrieke grootmeesters (Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington, Alice Coltrane), aangevuld met verrassend eigen werk. Op hun verkenningstocht blenden ze op intuïtieve, organische wijze de traditie van de jazz met vrije improvisatie, blues, soul, ambient, rock, noise. Sleuteltermen zijn spontaniteit, intensiteit, interactie, spelplezier. Ook op het menu: indringende, soms fluisterzachte, nachtelijke sferen; zwoele, exotische grooves; sporadische opflakkeringen van muzikale razernij.

 

credits

Tenorsax: Thomas Jillings
Bas: Nicolas Rombouts
Drums: Louis Evrard
Gitaar: Bert Dockx
Altsax: Frans Van Isacker
Drums, Percussie, Elektronica: Yannick Dupont
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie