de Singer

Antonio Faraò/Ira Coleman/Jeff “Tain” Watts - Black Inside 20th Anniversary Tour
za 3 nov 18
20.30
  • za 3 nov 18
    20.30
    de Singer (Bavelstraat 35, Rijkevorsel)
    Geweest


"Antonio is not only a fine pianist but a great one," zo omschrijft Herbie Hancock de Italiaanse pianist Antonio Faraò (°1965). Die speelt dan ook met jazzgrootheden als de hardbopsaxofonisten Benny Golson en Johnny Griffin en met Toots Thielemans.

Zijn eigen groepen ogen ook indrukwekkend. Zo leidt hij een kwartet met bassist Ira Coleman, saxofonist Joe Lovano en met drummer Jack DeJohnette (Keith Jarrett Trio) en uiteraard het trio waarmee hij in de Singer optreedt.

 

De ritmesectie hiervan bestaat uit twee echte kleppers: Bassist Ira Coleman (°1956) groeit op in Frankrijk als kind van een Zweedse moeder en een Amerikaanse vader. Het kunstenaarskoppel krijgt geregeld beroemde muzikanten over de vloer waaronder Louis Armtrong, Ray Charles en Charles Mingus. Toch beslist Ira Coleman pas op zijn 19de om muzikant te worden. Ondertussen is hij te horen op verscheidene cd’s van grootheden als Dee Dee Bridgewater, Herbie Hancock en Sting.

 

De Amerikaan Jeff “Tain” Watts (°1960) is zonder overdrijven één van de beste jazzdrummers te wereld. Hij is al jarenlang vast lid van het Branford Marsalis Quartet en verder speelt hij met o.m. Wynton Marsalis, Michael Brecker en Betty Carter. Een breder publiek leert hem kennen als muzikant in de 'Tonight Show with Jay Leno' en als acteur in de Spike Lee film Mo’ Better Blues. In 2017 wordt hij ‘Guggenheim Fellow’. Twintig jaar geleden verscheen ‘Black Inside’, het debuut van dit geweldig trio. Dit vieren ze nu met een tournee.

Credits

Piano: Antonio Faraò
Contrabas: Ira Coleman
Drums: Jeff "Tain" Watts
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie