rondleiding voor individuele bezoekers (toegangsticket inbegrepen)

Ria Pacquée
zo 12
augustus
  • zo 12 aug
    11:00
    de Warande - Expozaal
    Geweest

Op zondag 12 augustus is er een rondleiding voor individuele bezoekers. Er zijn slechts 20 personen toegelaten. Reserveren is dus aanbevolen. Je betaalt enkel je inkomticket.

Het oeuvre van deze Antwerpse pionier van de performancekunst wordt gekenmerkt door een scherpe (fotografische) blik, politiek commentaar en een dosis humor.

 

Naast performances brengt ze foto’s, video’s en sculpturen. Pacquée is verre van een opdringerige activiste. In een periode waarin vrouwen, ook in de kunst, hun rechten opeisten, bleef zij op haar eigen ritme het openbare leven opzoeken. De straat, de markt, het kerkhof vormen haar belangrijkste ‘zwerfterrein’. Als een eigentijdse landloper, benadert Pacquée de straat als een levendige set waarin zij zich als discrete observator voortbeweegt. Nu eens toeschouwer (middels foto’s en video’s), dan deelnemer (middels performances), rammelt Pacquée aan de meest elementaire vragen van het bestaan. Vaak verwondert ze zich over het mechanisme achter bepaalde (al dan niet religieuze) rituelen.

 

Deze tentoonstelling is een onuitgegeven wandeling in de voetsporen van een artistieke zwerfster op het kruispunt tussen vindingrijke straatrat en doortastende pelgrim.

 

meer info over deze tentoonstelling

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie