Yvonne, prinses van Bourgondië

Tibaldus
wo 23 jan 19
20.30
  • wo 23 jan 19
    20.30
    op locatie, Vlaanderen
    cc Zwaneberg (Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg)
    Geweest

Het jonge Gentse theatergezelschap Tibaldus gaat aan de slag met ‘Yvonne, Prinses van Bourgondië’ (1935) van de Poolse avant-garde schrijver Witold Gombrowicz. Bij wijze van grap verlooft prins Filip zich met de weerzinwekkende Yvonne. De koninklijke familie en de hele hofhouding belanden hierdoor in een toestand van chaos. Yvonne zelf blijft de spil waarrond een kluwen van intriges en onthullingen zich afspeelt. Ze zegt haast niets, en houdt zo de anderen een spiegel voor. Het speelvlak is een cirkel op scène. Als toeschouwer stap je mee in deze arena waarin zich een ware strijd afspeelt. Het absurde universum van Gombrowicz krijgt in de handen van deze jonge makers een frisse en speelse update.

 

Onder het label ‘Circuit X’ selecteert een deskundige jury elk jaar de meest veelbelovende jonge generatie podiumtalent. Via Circuit X kan je nieuw werk leren kennen van hoge kwaliteit. De Warande en de vier Kempische cultuurcentra van ‘t Pact tonen samen alle vijf geselecteerde voorstellingen. Je kan via de Warande ook tickets kopen voor de voorstellingen bij de collega’s van ‘t Pact!
 

        

credits

van en met: Benjamin Cools, David Van Dijcke, Eva Binon, Ferre Marnef, Hans Mortelmans, Simon De Winne en Lieselotte De Keyzer
van: Tibaldus en Timeau De Keyser

organisatie: cultuurcentrum Zwaneberg
 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie