Artist Talk + tentoonstellingsbezoek

Lolo’s Entanglements met Helmut Stallaerts
zo 23 sep 18
11.00
  • zo 23 sep 18
    11.00
    de Warande, Turnhout
    Expozaal -1
    Geweest

Wil je kunstenaar Helmut Stallaerts zelf aan het woord horen? Dat kan. Op zondag 23 september om 11 uur wordt Helmut Stallaerts geïnterviewd over zijn eigen werk en over de tentoonstelling ‘Lolo’s Entanglements’.

Toegang is gratis. Je betaalt enkel je inkomticket.

Lolo’s Entanglements

De titel die kunstenaar Helmut Stallaerts gekozen heeft voor deze tentoonstelling verwijst naar de Engelse schrijver D.H. Lawrence (Lolo), die bij het grote publiek vooral bekend is van zijn roman ‘Lady Chatterley’s lover’. Voor Lawrence was erotiek fundamenteel verbonden met het leven. Zelf hield hij er een ongedwongen levensstijl op na en schreef hier openlijk over in zijn romans.


Bij Lawrence zien we een wereldbeeld dat in beweging is in tegenstelling tot de tijdsgeest waarin de statische visie nog overheerste. Alles is bij Lawrence met elkaar verbonden en er kan een ketting van reacties ontstaan door slechts één kleine verandering. De onderliggende kracht die deze stroom in gang houdt zit in de ‘entanglements’, wat verknopingen/verstrengelingen betekent.


meer info

Lolo’s Entanglements
Bart Van der Moeren
Lolo’s Entanglements
Bart Van der Moeren
Piere Paulo Calzolari
Piere Paulo Calzolari
Lolo’s Entanglements
Bart Van der Moeren
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie