Bart Van der Moeren

rondleiding voor individuele bezoekers (toegangsticket inbegrepen)

Lolo’s Entanglements
zo 30 sep 18
-
zo 18 nov 18
 • zo 30 sep 18
  14.00
  de Warande, Turnhout
  Expozaal -1
  Geweest
 • zo 21 okt 18
  14.00
  de Warande, Turnhout
  Expozaal -1
  Geweest
 • zo 18 nov 18
  14.00
  de Warande, Turnhout
  Expozaal -1
  Geweest

Op zondag 30 september, 21 oktober en 18 november om 14 uur is er een rondleiding voor individuele bezoekers in de Expozaal.

Deelname is gratis. Je betaalt enkel je inkomticket.
Er zijn slechts 20 personen toegelaten.

Lolo’s Entanglements

De titel die kunstenaar Helmut Stallaerts gekozen heeft voor deze tentoonstelling verwijst naar de Engelse schrijver D.H. Lawrence (Lolo), die bij het grote publiek vooral bekend is van zijn roman ‘Lady Chatterley’s lover’. Voor Lawrence was erotiek fundamenteel verbonden met het leven. Zelf hield hij er een ongedwongen levensstijl op na en schreef hier openlijk over in zijn romans.


Bij Lawrence zien we een wereldbeeld dat in beweging is in tegenstelling tot de tijdsgeest waarin de statische visie nog overheerste. Alles is bij Lawrence met elkaar verbonden en er kan een ketting van reacties ontstaan door slechts één kleine verandering. De onderliggende kracht die deze stroom in gang houdt zit in de ‘entanglements’, wat verknopingen/verstrengelingen betekent.


meer info

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie