Melanie de Biasio

wo 27 feb 19
20.15
  • wo 27 feb 19
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg
    Geweest

Melanie de Biasio is als een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. In 2007 verscheen 'A stomach is burning', een dijk van een debuutalbum en een regelrechte oorwurm.

Met de release van haar tweede album No deal in 2013 kwam haar zangcarrière in een fikse stroomversnelling. Met zeven nummers en welgeteld drieëndertig minuten veroverde ze stormenderhand Europa.

Terwijl iedereen wachtte op een opvolger bracht ze in 2016 out of the blue het bijzondere Blackened cities uit, een 24 minuten durend rauw portret van haar geliefde thuisstad Charleroi. Najaar 2017 volgde dan eindelijk album nummer drie. Met Lilies leverde de Biasio opnieuw een meesterwerk af met haar typische donkere sound, omfloerst met een onderkoelde sensualiteit.

Sinds tourt ze door heel Europa en speelde ze drie (!) uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique, schitterde ze tijdens Leuven Jazz, Jazz à Liège, Gent Jazz én Jazz Middelheim.

In de Warande speelde Melanie de Biasio eerder al een overweldigend concert in februari 2015.

 

"Melanie De Biasio brengt Jazz Middelheim in trance. (...) Probleemloos hield ze de duizenden toehoorders van begin tot eind in de ban, met haar fluwelen fluisterstem en haar zo unieke songs." (De Standaard)
 

Cultuurmagazine JEROEN schreef nog een mooi artikel over Melanie.

 

prijzen

voorverkoop: 25 euro
aan de kassa: 28 euro

 

Naar De Biasio luister je niet, je beleeft haar. - Met Lilies maakt De Biasio definitief aanspraak op haar eigen genre.
De Standaard, 19 december 2017 - FocusKnack, 3 oktober 2017

credits

Melanie De Biasio (Zang & fluit)
Aarich Jespers (Drums & Percussie)
Axel Gilain (Gitaar)
Matthieu Van (Piano, Keyboard)

 

foto: Olivier Donnet
 

in samenwerking met de Singer

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie