Aperitiefconcerten Musica Meridiana

TE GAST: The Monnaie Wind Quintet
zo 7 okt 18
11.00
  • zo 7 okt 18
    11.00 - 12.00
    de Warande, Turnhout
    Tuinzaal
    Geweest

De zeven aperitiefconcerten Musica Meridiana hebben vanaf zondag 7 oktober 2018 tot en met zondag 5 mei 2019 plaats in de Tuinzaal van de Warande. Verwacht je aan een grote diversiteit aan ensembles en instrumenten met musici van de bovenste plank.

The Monnaie Wind Quintet

Voor vele kenners is kamermuziek de hoogste vorm van musiceren, en niet toevallig hebben vele componisten hun grootste meesterwerken in dit intiemere genre geschreven. Omdat een topensemble als het Muntorkest beschikt over uitgelezen musici die hun solistische kwaliteiten ook graag ten dienste stellen van andere genres dan opera of symfonische werken, hebben zich in de schoot van het Muntorkest een aantal vaste kamermuziekensembles gevormd. Daarnaast maken solisten van de Munt deel uit van het grote ‘Kamermuziekensemble van de Munt‘, wat onuitputtelijke mogelijkheden oplevert in instrumentale combinaties, zodat quasi het volledige kamermuziekrepertoire binnen hun bereik ligt. Doorheen de jaren hebben deze ensembles stuk voor stuk een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd.
 

‘The Monnaie Wind Quintet’ is één van deze ensembles. Naar aanleiding van de uitvoering van Mozarts Concertante Symfonie voor vier blazers en orkest, groeide de wens om op een meer structurele en intensieve manier het specifieke repertorium voor houtblaaskwintet te exploreren. 

 

De vijf leden van het kwintet kunnen een vrijwel gelijklopend curriculum voorleggen. Na het behalen van meerdere laureaattitels in internationale wedstrijden zoals Tenuto, het Trompconcours in Nederland en de wedstrijd van Toulon, Frankrijk verwierven zij de gegeerde plaats van lessenaaraanvoerder aan het orkest van de Munt. Daarnaast bouwden ze ook een sterke reputatie op als solist en zijn ze te horen op verscheidene solo- en kamermuziek-cd’s. Tevens zijn ze allen docent aan verschillende conservatoria en aan het Lemmensinstituut te Leuven.

organisatie: Musica Meridiana

Credits

fluit: Carlos Bruneel
hobo: Luk Nielandt
klarinet: Ivo Lybeert
hoorn: Jean-Noël Melleret
fagot: Dirk Noyen

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie