Bart Van der Moeren

expo (alle leeftijden)

Lolo's Entanglements
zo 18 nov 18
10.00
  • zo 18 nov 18
    10.00 - 17.00
    de Warande, Turnhout
    Expozaal -1
    Geweest

Onze najaarstentoonstelling 'Lolo's Entanglements' is samengesteld door de Brusselse kunstenaar Helmut Stallaerts. Stallaerts is een schilder, maar maakt ook installaties, foto’s en films. In de tentoonstelling brengt Helmut Stallaerts werken samen van uiteenlopende kunstenaars. Op het eerste gezicht liggen de werken ver uit elkaar, maar onder de oppervlakte zijn ze met elkaar verstrengeld. Ze vertellen over de diepere betekenis van het leven, maar hebben toch een zekere lichtheid.

 

In de expo word je steeds verder gelokt langsheen een labyrintisch parcours. Alle tijdelijke wanden zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen en ingestreken met bijenwas, gefermenteerde paardenmest, bloed en as. Wie op deze manier bouwt, leert te voelen, zien, ruiken en vooral luisteren naar het materiaal. Zo ontstaat er een harmonische samenwerking met de natuur, waarbij het ego en vakjesdenken plaatsmaken voor een zoektocht naar de authentieke oorspronkelijkheid. Dit is zuiver ambachtswerk, wat ertoe bijdraagt dat elke wand een unieke identiteit heeft.

 


In dit natuurlijke proces, krijgt de menselijke gevoeligheid weer een plaats. Dit is een oproep die aanzet ons te verbinden met alles en iedereen binnen een groter geheel.

 

prijs

gratis toegang voor kinderen en jongeren tot 26 jaar
basisprijs: 5 euro

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie